Ziynet Sali kimdir? Ahmet Kural Sıla Gençoğlu'nu bu görüşme nedeniyle mi dövdü?

Ziynet Sali kimdir? Ahmet Kural Sıla Gençoğlu'nu bu görüşme nedeniyle mi dövdü?

Ziynet Sali kimdir? Ahmet Kural Sıla olayında yeni iddia. Ahmet Kural'ın Sıla Gençoğlu'nu Ziynet Sali ile mesajlaştığı için dövdüğü iddia edildi. Peki Ahmet Kural'ın şarkıcı Ziynet Sali'nin Sıla'ya mesaj atmasından dolayı şiddet uyguladığı iddiası doğru mu? Ziynet Sali ile ilgili merak edilen her şey haberimizde...

Ziynet Sali kimdir? sorusu Ahmet Kural'ın Sıla Gençoğlu'nu Sali'nin attığı mesaj yüzünden dövdüğü iddia edildi.  Oyuncu Ahmet Kural'ın Sıla'ya şiddet uygulaması olayının nedeninin Ziynet Sali'nin Sıla'ya attığı mesajı olduğu iddia edildi. Kavganın nedeni olarak Sıla'nın Ziynet Sali'yle samimi olması söyleniyor. 

Kanal D'deki 2. Sayfa programının iddiasına göre; Ahmet Kural, Sıla'nın Ziynet Sali'yle görüşmesini istemedi, o gece de Ziynet Sali, Sıla'ya mesaj atınca tartışma şiddete döndü.

18-11/05/arda-kural-sila-gencoglu.jpg

SILA VE AHMET KURAL ARASINDA NE OLMUŞTU? 

Sıla, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek şiddet gördüğü gerekçesiyle sevgilisi Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu.

Ahmet Kural için 3 ay koruma kararı aldıran Sıla, ilk ifadesinde Kural'ın kendisini yerde sürüklediğini ve kafasını duvarlara vurduğunu söyledi.

Olay sonrası açıklama yapan Ahmet Kural ise Sıla'nın sadece kollarını tuttuğunu diğer iddiaları kabul etmediğini söyleyerek başta Sıla olmak üzere tüm kadınlardan özür diledi.

18-11/05/ziynet-sali-kimdir.jpg

ZİYNET SALİ KİMDİR? 

Ziynet Sali Safter (d. 29 Nisan 1975, Lefkoşa), Kıbrıs Türkü şarkıcıdır. Pop tarzında eserler vermekte olup geçmişte rebetiko tarzında eserler de vermiştir.

Lefkoşa'da doğan ve doğumunun ardından ailesiyle birlikte İngiltere'ye yerleşen Sali, bu dönemde Britanya vatandaşlığı aldı. 1981'de döndüğü Kıbrıs'ta lise düzeyine kadar olan eğitimini tamamlamasının ardından, üniversite öğrenimi için 1994'te İstanbul'a yerleşti ve 1999'da İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Öğrencilik yıllarında profesyonel solistlik yapmaya başlayan Sali, tamamı Türkçe şarkılardan oluşan ilk stüdyo albümü Ba-Ba'yı 2000 yılında, Dost Müzik etiketiyle yayımladı. 2004'te, Zorba Müzik etiketiyle yayımlanan ikinci stüdyo albümü Amman Kuzum'da Yunanca şarkılar da yer almaktaydı. 2005 yılında Amman Kuzum'a "Chiculata" şarkısının eklenmesi sonrasında Chiculata+1 (Amman Kuzum) adıyla bir kez daha aynı şirketten yayımlanan albümün ardından, Ozan Video tarafından 2006'da Mor Yıllar adını taşıyan üçüncü stüdyo albümü piyasaya sürüldü.

Dördüncü stüdyo albümü Herkes Evine, 2008'de DMC etiketiyle yayımlandı ve ertesi yıl bu albüme "Bizde Böyle" şarkısının eklenmesiyle Bizde Böyle + Herkes Evine adlı albüm piyasaya sürüldü. 2010'da DMC tarafından yayımlanan albüm dışı ilk single'ı "Rüya", Türkiye listelerinde bir numaraya yükselen ilk şarkısı oldu. DMC ile çalışmaya devam eden Sali'nin, 2010'da "Bize Yeter" single'ı ve 2011'de, kariyerinin ilk derleme albümü Collection satışa sunuldu. 2012'de GNL Entertainment etiketiyle, Sonsuz Ol adlı beşinci stüdyo albümü ve bu albümün yanı sıra daha önceki bazı şarkılarının remikslerinin yer aldığı Sonsuz Ol + Remixes piyasaya çıktı. Ertesi yıl, yine GNL Entertainment tarafından, kendisinin ilk konser albümü Bir Akdeniz Rüyası yayımlandı. 2013'te GNL Entertainment tarafından yayımlanan "Gelemiyorum Yanına" single'ının ardından tekrar DMC ile çalışmaya başlayan sanatçının 2014'te yayımlanan "Bugün Adım Leyla" single'ı ile konser kayıtlarının yer aldığı Bugün Adım Leyla albümü, ertesi yıl piyasaya sürüldü. 2015'teki altıncı ve son stüdyo albümü No 6 sonrasında sırasıyla "Bir Melekten Hediye" (2017), "Magic" (2017), "Deli Divanenim" (2018) ve "Hadi Hoppalara" (2018) olmak üzere dört single çıkarırken "Magic" single'ı Sali'nin ilk İngilizce şarkısı oldu. Kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazanan ve adaylıklar elde eden Sali'nin Kral Türkiye Müzik Ödülleri'nde iki ödülü de bulunmaktadır.

İLK YILLARI VE EĞİTİMİ

Ziynet Sali Safter, Kıbrıs Türkü bir çiftin üç çocuğundan biri olarak 29 Nisan 1975'te, o dönem Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin başkenti olan Lefkoşa'da doğdu. 1963 yılında Kıbrıs'tan Londra'ya giden babası, zaman zaman geldiği Kıbrıs'ta tanıştığı Sali'nin annesi ile evlendikten sonra Kıbrıs'a yerleşmişti. Sali'nin doğumunun ardından aile, Manchester'da yaşamaya başladı. Bu dönemde Sali, Britanya vatandaşlığı da aldı. 1981 yılında döndüğü Kıbrıs'ta ilk ve orta eğitimini tamamlamasının ardından, Akdoğan'daki Polatpaşa Lisesi'nden mezun oldu. Liseden mezun olduktan sonra, Kültür Bakanlığının klasik Türk müziği korosu solistlerinden oldu. 1994'te, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünde öğrenim görme amacıyla İstanbul'a geldi. Bu yıllarda profeyonel müzik çalışmalarına başlayan Sali, 1999 yılında konservatuvardan mezun oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN