Zonguldak'ta ilk hasat başladı! Reçel yapacaklar bekliyordu: Kilosu 150 liradan satışa çıktı

Zonguldak'ta ilk hasat başladı! Reçel yapacaklar bekliyordu: Kilosu 150 liradan satışa çıktı

Zonguldak'ta ilk hasat başladı! Reçel yapmak isteyenler bekliyordu! Tarladan pazara iniyor! Kilosu 150 liradan satılıyor...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çilek hasadı sevinçle karşılanırken, tarladan pazara inen çilek kilogramı 150 TL'den satışa sunuldu. İlçede demir-çelik fabrikasından emekli olan İsmet Koç ve eşi Ayşe Koç, bu yılın ilk çilek hasadını gerçekleştirdi. Ancak geçtiğimiz yıl yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle üretimin azaldığı belirtilirken, bu yıl da kuraklık sebebiyle verimin düşük olduğu ifade ediliyor.

İsmet Koç, Ereğli'de çilek hasadının başladığını belirtirken, özellikle Osmanlı Çileği olarak bilinen çileğin azaldığını ve bu yılın üretiminde de sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Koç, tarladan toplanan çileklerin bereketinin yağmura bağlı olduğunu ve hava şartlarının uygun olması durumunda verimin artabileceğini söyledi.

cilek-2.webp

Üretimde maddi bir ihtiyaçlarının olmadığını vurgulayan Koç, insanları tarımsal üretime teşvik etmek amacıyla üretimlerine devam ettiklerini ifade etti. Kendisinin emekli olduğunu ve gelirinin yeterli olduğunu belirten Koç, toplumun tarımsal üretime ve kendi geçimini sağlamaya teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Eşi Ayşe Koç da uzun yıllardır tarımsal üretimle uğraştığını ve elde ettiği gelirlerle çocuklarını üniversite okuttuğunu belirtti. Tarımsal üretimin kendisi için bir terapi olduğunu ifade eden Ayşe Koç, özellikle gençlerin tarımsal üretime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ereğli'de Osmanlı Çileği'nin üretimini arttırmak istediğini ancak uygun fidan bulamadığını dile getiren Koç, çocukluğundan beri yetişen bu çileğin önemine dikkat çekti. Ancak fidan bulmakta zorlandığını ve bu konuda destek beklediğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN