Güvenli liman altında güvensiz yükseliş! Ons altın rekor kırdı: Uzmanlar yeni rekor için o tarihi işaret etti!

Güvenli liman altında güvensiz yükseliş! Ons altın rekor kırdı: Uzmanlar yeni rekor için o tarihi işaret etti!

Altın piyasasındaki hareketlilik devam ederken yatırımcılar uzman yorumlarını yakından takip ediyor. Peki altın fiyatları ile ilgili ne düşünülüyor? Tüm detaylar haberimizde.

Altın yatırımcısı altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle uzmanların açıklamalarını ve uyarılarını merakla araştırıyor. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

ABD Merkez Bankası kararlarında artırım devam ederken altın fiyatlarındaki yükseliş de hız kazandı. FED kararı sonrasında ONS altın fiyatı 2028 dolar seviyesine yükselirken en düşük 2014 seviyesinden işlem gördü. Altın fiyatları yüzde 0.62 oranında yükseliş yaşadı ve 2027 dolar seviyesinden işlem görüyor. ONS altın fiyatının 1990 dolar destek seviyesi, 2040 direnç seviyesi devam ediyor. TÜFE oranlarında yüzde 6 oranından yüzde 5oranına düşen gerileme FED toplantısı kararında 25 puan artırımı olması tahminleri ile devam ediyor. 

Altın Yükselişi Sürüyor

Gram altın fiyatları ONS altın fiyatlarından ve dolar kurundan dolayı etkilenmeye devam ederken tarihi bir rekorlar 1261 TL'den işlem görmeye başladı. Gram altın yüzde 0.73 oranında artış yaşadı ve çeyrek altın 2 bin 60 TL, Cumhuriyet altını 8 bin 350 TL'den işlem görüyor. ONS altın fiyatlarıyla doğru oranda ilerleyen gram altın günü yüzde 0.65 yükseliş yaşayarak 1.251 TL seviyesinden tamamladı. ABD tarafından yapılan açıklamalara göre Mart ayında tüketici fiyatları diğer aya göre yüzde 0.1 oranında artış gösterdi. Piyasa içinde yüzde 0.2 artış bekleniyordu ve senelik olarak yüzde 5 oranında artış yaşanmış oldu. FED tarafında yaşanan endişeler durulurken altın fiyatları 2028 dolar seviyelerine yükseldi. Faiz artırımlarına ara verilmesi tahmin ediliyor. ABD tahvil faizi ve dolar endeksi güçlenmeye devam ederse altın yatırımcısının yüzü gülmeye devam edecek. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken dolar endeksi 2000 destek seviyesini görebilir ve altın fiyatları 2032 dolar seviyelerine yükselebilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN