Hababam Sınıfı Güle Güle ne zaman çekildi? İşte efsane serinin konusu ve oyuncuları

Hababam Sınıfı Güle Güle ne zaman çekildi? İşte efsane serinin konusu ve oyuncuları

Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Münir Özkul gibi usta isimlerin oyuncu kadrosunda yer almadığı Hababam Sınıfı Güle Güle filminin konusu ve oyuncuları yine çok zengindir. Peki Hababam Sınıfı Güle Güle filmi ne zaman çekildi? İşte detaylar…

Anadoludan gelen ve şivesiyle herkesin aşağı gördüğü Mehmet Bülbül hoca, tüm öğrencilerle yakınlık kurarak onların sorunlarını çözer, arkadaşlık kurar. 'Hababam Sınıfı Güle Güle filmi ne zaman çekildi?' sorusunun cevabını arayanlar, çok eskilere gidiyor. Hababam Sınıfı Güle Güle filminin oyuncuları arasında yer alan İlyas Salman yani Mehmet Bülbül’ün tayini çıkınca, öğrencilerini de derin üzüntü kaplar…

HABABAM SINIFI GÜLE GÜLE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1 Mayıs 1981’de çekilen Hababam Sınıfı Güle Güle filmi; serinin altıncı filmi olmak üzere ‘İnek Şaban’, ‘Damat Ferit’, ‘Güdük Necmi’ karakterlerine hayat veren Kemal Sunal, Tarık Akan ve Halit Akçatepe üçlüsünün yer almadığı ikinci film olmasının yanında, ‘Kel Mahmut’ karakteriyle hafızalara kazınan Münir Özkul'un da oynamadığı ‘Hababam Sınıfı’ filmi olarak tarihe geçmiştir.

OYUNCULARI

Filmin başrollerinde Adile Naşit, İlyas Salman, Ayşen Gruda, Şevket Altuğ, Hüseyin Kutman, Mehmet Ali Erbil, Yaprak Özdemiroğlu, Fulya Özcan, Savaş Dinçel, Mehmet Nuri Durak, Yonca Evcimik, Osman Cavcı ve Cem Özer yer alıyor.

KONUSU

Doğulu bir aileden gelen edebiyat öğretmeni Mehmet Bülbül'ün tayini Özel Çamlıca Lisesi'ne çıkıyor. Öğrenciler ilk etapta Anadolu'dan gelen ve köylü ağzıyla konuşan Mehmet Hocayı küçümserken, ona tepeden bakıyor. Mehmet Öğretmen, ilk etapta bu duruma aldırış etmese de ardından ailesinin küçük görülmesine dayanamıyor. 

Bu esnada Hafize Ananın kızı Ayşegül de okulda eğitim görmektedir. Fakat fakirliğinden ve annesinin okulda hizmetli olmasından utanan Ayşegül, annesinden köşe bucak saklanmaktadır. Ayşegül aynı anda arkadaşlarının eşyalarını da çalıyor. 

hababam-sinifi-gule-gule-ne-zaman-cekildi.jpg

Hafize Ana, durumu Mehmet Hocaya açıyor. Mehmet Bülbül de diğer öğrencileriyle olduğu gibi Ayşegül ile de yakından ilgileniyor. Onun problemlerine çözmesine yardımcı oluyor. Ancak, sınıfta olan öğrencilerden Gamze (Yaprak Özdemiroğlu) öğretmeni olan Mehmet hocaya büyük bir aşk besler ve Ayşegül’le ilgilenmesine dayanamaz. 

Olayların bu konu üzerinden gerçekleşirken, tüm sınıf Mehmet Bülbül’ü çok sevmiştir fakat Mehmet öğretmenin tayini çıkar ve bütün sınıf onun şerefine bir parti gerçekleştirir. Bütün sınıf Mehmet Bülbül’ü tren garına kadar uğurlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN