Halep ölüyor dünya seyrediyor

Halep ölüyor dünya seyrediyor

Halep’te Esad ve Rusya’nın ortak katliamı durmak bilmiyor. Kentin doğusunda bulunan Cup el-Kubbe mahallesinde, saldırılardan kaçan sivillere rejim topçuları ateş açtı. Çoğu çocuk ve kadın 55 kişi hayatını kaybetti. Katliam saldırılarında son 15 günde ölen sivil sayısı ise 739’a yükseldi. usya ve Esad rejimi Halep’te kana doymuyor. Şam topçuları dün de kentin doğusundaki Cup el-Kubbe’de sivillere bomba yağdırdı. Çocuk ve kadın 55 kişi hayatını kaybetti. Son 15 günde katledilen sivillerin sayısı 739’a yükseldi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, “Halep dünyanın gözleri önünde ölüyor” dedi. Washington’dan ise ‘yalnızca durumun kötüleşmesinden endişe edildiği’ açıklaması geldi! Halep sokaklarında çekilen bu fotoğraf insanlık tarihinin en kara sayfalarından birinin yazıldığı vahşeti tüm çarpıcılığıyla ortaya koydu.

Suriye’de süren iç savaşta katliamların en fazla yaşandığı Halep’te, rejim yeni bir vahşete daha imza attı. Rejimin kentin doğusunda bulunan Cub el-Kubbe mahallesinde çatışmalardan kaçan sivillere yönelik düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 45 kişi öldü.

16-12/01/dasfgd.jpg

Halep’teki sivil savunma ekibinin basın sorumlusu İbrahim Ebu Leys, yaptığı açıklamada, Esed güçlerine bağlı topçu birliklerinin, muhaliflerin kontrolündeki Cub el-Kubbe mahallesine yönelen sivil halkı bombaladığını söyledi. Leys,bölgenin yoğun saldırı altında olduğunu da vurguladı. Rejimin son saldırısıyla birlikte Halep’in doğusunda 15 Kasım’dan bu yana ölen sivillerin sayısı 739’a, yaralı sayısı ise 2 bine 500’e yükseldi. Suriye Türkmen Meclisi de (STM) Halep’teki insani kriz nedeniyle olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan STM Başkanı Emin Bozoğlan, “Dünyanın gözleri önünde Halep ölüyor” dedi. İnsani koridorun açılarak sivillerin tahliye edilmesi gerektiğini vurgulayan Bozoğlan, “Türkiye, Rusya ve ABD koridorun açılması için girişimde bulunması, anlaşması gerekiyor” çağrısı yaptı.

‘GÖRDÜĞÜMÜZ BİR TRAJEDİDİR’

Halep’te yaşanan katliamlarla ilgili günlük basın toplantısında konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook kentteki kuşatmanın derinleşmesi ve insani durumun kötüleşmesinden endişe duyduklarını belirterek, “Halep’te gördüğümüz şey bir trajedidir” dedi. “Halep’in rejim güçlerinin eline geçmesi” ile “IŞİD’le mücadele” arasında bir bağ kurup kurmadıklarıyla ilgili soru üzerine Cook, “Esed rejiminin elini güçlendiren bir şey, Suriye’deki iç savaşı bitirmeyeceği gibi ülkeye barış da getirmeyecek. Zaten IŞİD’in ortaya çıkmasının nedenlerinden biri de buydu” dedi. Suriye’deki iç savaşın Esed rejimi tarafından körüklendiğine de dikkat çeken Cook, Halep’teki durumun kötüleşmesinin de rejimin sorumluluğu olduğunu belirtti.

16-12/01/aaas.jpg

ERDOĞAN PUTİN İLE BİR HAFTADA 3’ÜNCÜ KEZ HALEP’İ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün akşam saatlerinde telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Halep’teki insani dram ele alındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre iki lider, Halep’te çatışmaların durdurulması ve kentteki sivillere insani yardımların ulaştırılmasını sağlamaya yönelik çabaların hızlandırılması konusunda mutabık kaldı. Erdoğan ve Putin son olarak 25 ve 26 Kasım’da art arda iki telefon görüşmesi yapmış ve Halep’teki durumla El Bâb’da Türk askerlerinin şehit olmasına neden olan saldırıyı konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN