Lavrov gelmeden Moskova’dan tehdit yağdı

Lavrov gelmeden Moskova’dan tehdit yağdı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un bugün başlayacak kritik Türkiye ziyareti öncesi ilişkiler yeniden gerildi. Rusya’dan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Esad’ı devirmek için oradayız’ sözlerine ardı ardına tehdit gibi mesajlar yağdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov bugün Türkiye’ye kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor. Antalya’da mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelerek Fırat Kalkanı, Halep ve Suriye konularını görüşecek Rus Bakanın bu kiritik ziyaretinden önce ülkesinden Türkiye’ye ardı ardına tehdit gibi mesajlar yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün Kudüs toplantısında söylediği “Biz Suriye’ye Esad’ı devirmek için girdik” sözleri Moskova’yı telaşlandırdı. İlk açıklama Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov’dan geldi.

Reuters’ın ‘acil’ koduyla geçtiği haberde Peskov “Erdoğan’ın bu sözleri bizim için gerçekten yeni bir haberdi. Bu çok ciddi, geçmiştekilerle çelişen bir açıklama. Umarız Türkiyeli ortaklarımız bize bu konuda bir tür açıklama yapacaktır” dedi. Konuyla ilgili ikinci açıklama da bugün Türkiye’ye gelecek olan Rus Dışışileri Bakanı Lavrov’un Ortadoğu’dan sorumlu yardımcısı Bogdanov’dan geldi. Bakanlığın günlük basın toplantısında Erdoğan’ın sözlerini değerlendirmesi istenen Bogdanov şu sözleri sarfetti: “Açıklamalar daha önce Rusya ile Türkiye arasında varılan tüm anlaşmalarla çelişiyor. İlk olarak 2254 ile 2268 sayılı karara, Viyana ve Lozan formatında alınan kararlara aykırı. Bu formatlarda Türkiye ile birlikte yer alıyoruz. Eğer Erdoğan savaş istiyorsa, elbette bu durum söz konusu anlaşmalarla çelişir.” Rus yarı resmi İzvestiya gazetesi ise Kremlin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini BMGK gündemine taşımayı pyanladığını iddia etti. Gazete kimliğini açıklamadığı bir Dışışleri yetkilisinin Moskova’nın şu anda Erdoğan’a verilecek yanıt üzerinde çalıştığını aktardı. KARAR - İSTANBUL

LAVROV ANTALYA'YA İNİŞ YAPTI

ÇANTASI DOLU GELİYOR

Türkiye ile Rusya arasında tansiyon giderek yükselirken Rusya Dışişleri Sergey Sergei Lavrov bugün Türkiye’ye kritik bir ziyaret gerçekleştirecek. 1 Aralık’ta gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde Suriye’de terörle mücadele konusunun ve uluslararası hukuk ilkeleri temelinde krizin siyasi çözümünün ele alınacağı belirtildi. Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacağı 5. Rus-Türk Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısı için Alanya’ya yapacağı ziyaret hakkında Lavrov’un  çantasında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki durum ile Kıbrıs sorunu olacak. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada “Toplantının odağında başta Suriye’de olmak üzere terörle mücadelede işbirliği ve genel kabul görmüş uluslararası hukuk ilkeleri temelinde ulusal diyalog başlatılarak siyasi sürece geçişi sağlayacak bir çözüm modeli olacak” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN