Rusya Halep'te tavrını açıkladı: Geri adım atmayacağız

Rusya Halep'te tavrını açıkladı: Geri adım atmayacağız

Suriye konusunu değerlendirmek üzere Antalya'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; "Bize Halep'le ilgili eleştiri bombardımanı var. Biz o bölgeyi teröristlerden temizlemek için oradayız. Geri adım atmayacağız." açıklamasında bulundu

 Suriye'de devam eden iç savaş ve son zamanlarda çatışmanın yoğunlaştığı Halep'i değerlendirmek üzere bir araya gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Halep konusunda soruları cevaplayan Lavrov, Suriye'de kalmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Lavrov sözlerine şöyle devam etti; "Doğu Halep'le ilgili, bize bir eleştiri bombardımanı vardı. Herhalde ilgili makamlar, Halep'teki durumun Musul'daki durumdan farklı olmadığını anladılar. Bunu umuyorum. Biz Halep'i 'teröristlerden' temizlemek istiyoruz. Bize göre, oradaki insanlar kullanılıyor. Biz Suriye hükümetine yardımcı olduk."

TÜRK ASKERLERİNE BİZ SALDIRMADIK

Lavrov, Suriye'de Türk birliğine yönelik yapılan saldırı hakkında da açıklamalarda bulundu. TSK'ya yönelik yapılan hava saldırısı ile Rusya'nın bir ilgisi olmadığını, bu saldırının Suriye ordusu tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi. Daha sonra sözkonusu açıklamanın bir çeviri hatası olduğu; Lavrov'un konu ile ilgili olarak "TSK'ya yapılan hava saldırısının ne Rusya ne de Suriye ordusu ile bir ilgisi olmadığı." yönünde görüş bildirdiğinin altı çizildi. Lavrov sözlerine şöyle devam etti; "TSK, havadan bir saldırya maruz kalmış. Şu anda ortak bir görüşme var. Suriye'de Türk birliğine yönelik yapılan bu saldırının ne Rusya ne de Suriye ordusuyla bir ilgisi vardır. Biz teröristlere mücadele ediyoruz, buna konstantre olduk. Bir daha böyle olayların olmamasını istiyoruz.

BÖLGEYİ DAEŞ'TEN TEMİZLEMEK İSTİYORUZ

Suriye konusunu ve Fırat Kalkanı Operasyonu'na değinen Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu; "Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonun amacı son derece nettir. Biz bu bölgeyi DEAŞ terör örgütünden temizlemek istiyoruz. Terör örgütlerinin tamamından temizlemek istiyoruz. Ama siyasi bir çözüm olmazsa, bugün DEAŞ'ı temizlersiniz, yarın başka bir örgüt çıkar. Bataklığı kurutmamız lazım. Bizim Türkiye olarak, ne İran, ne Suriye, ne Irak'ın topraklarında gözümüz yok. Sorunları çözmek istiyoruz. Bizim Esed konusundaki görüşümüz belli. Suriye'de hedefe ulaşmamız lazım.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN