Haliç derbisi Süper Lig'e taşındı: Karagümrük ile Kasımpaşa 59 yıl sonra karşı karşıya!

Haliç derbisi Süper Lig'e taşındı: Karagümrük ile Kasımpaşa 59 yıl sonra karşı karşıya!

Süper Lig'in 5. hafta mücadelesinde Fatih Karagümrük, Kasımpaşa'yı ağırlıyor. 18 Ekim 2020 Pazar günü saat 16.00'da oynanacak mücadele, Bein Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak. İşte, Karagümrük Kasımpaşa ilk 11'ler...

Süleyman Hurma başkanlığında alt liglerde önemli başarılara imza atarak 36 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Fatih Karagümrük, İstanbul'un en eski semt derbilerinden biri olan 'Haliç derbisi'nde Kasımpaşa ile karşılaşacak. 59 yıl sonra oynanacak iki takımın mücadelesi, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak. İşte, 'Haliç derbisine dair tüm detaylar'...

KARAGÜMRÜK KASIMPAŞA NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA?

SÜPER LİG 5. HAFTA

MAÇ: Fatih Karagümrük - Kasımpaşa

STAT: Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu

TARİH: 18 Ekim 2020 Pazar günü

SAAT: 16.00

YAYIN: Bein Sports 1

HAKEMLER: Erkan Özdamar, Mehmet Metin (1. yardımcı), Hakan Karabalcık (2. yardımcı), Burak Pakkan (4. hakem), Alper Ulusoy (VAR), Özgüç Türkalp (AVAR)

FATİH KARAGÜMRÜK KASIMPAŞA BEIN SPORTS MAÇ LİNKİ

İstanbul'un en eski semt derbilerinden olan Karagümrük-Kasımpaşa mücadelesi, 59 yıl aradan sonra Süper Lig'de oynanacak. Kadıköy'de bugün saat 16.00'da başlayacak mücadeleye iki ekip 31. kez karşı karşıya gelecek. Lige yeni adapte olmaya başlayan Fatih Karagümrük, Kasımpaşa karşısına 3 puan alması halinde liderlik koltuğu için önemli bir avantaj elde etmiş olacak.

İki ekip arasındaki çekişme çok eski yıllara dayanırken, her iki takım taraftarları da bu mücadeleyi farklı bir gözle bakıyor. 'Haliç derbisi' olarak da bilinen Karagümrük-Kasımpaşa karşılaşmasında iki takım bugüne kadar farklı kategorilerde 30 kez birbirlerine rakip oldu. İki takım, Süper Lig'de oldukları son sezon olan 1961-1962 sezonunun ardından 59 yıl sonra yine Süper Lig'de boy gösteriyor.

KARAGÜMRÜK KASIMPAŞA KAÇ KAÇ?

Maç, yayıncı kuruluş Bein Sports 1 kanalından naklen futbolseverlerle buluşacak. MAÇ LİNKİ yazan yere tıklayarak maçı izleyebilir, CANLI SKOR yazan yere tıklayarak golleri anında takip edebilirsiniz.

İki takımın bugüne kadar oynadığı 30 resmi karşılaşmada Karagümrük 6 galibiyet alırken, 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Kasımpaşa, rakibini 14 kez yenerek bu rekabeti üstün durumda bulunuyor. Karagümrük'ün ev sahibi olduğu maçlarda ise kırmızı-siyahlılar üstün. Karagümrük, sahasındaki müsabakalarda 6 galibiyet alırken 6 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Kasımpaşa bu maçlarda 3 kez kazandı. Zorlu karşılaşma öncesinde iki takımda da eksik oyuncu bulunmuyor.

Milli takımda sakatlığı nedeniyle forma giymediği belirtilen Karagümrük'ün tecrübeli stoperi Zukanovic, hafta içinde yapılan idmanlarda takımla birlikte çalıştı ve forma giyebilecek durumda. Olimpiyat Stadı'nda yapılan bakım çalışmaları nedeniyle Kadıköy Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan mücadele bugün saat 16.00'da başlayacak. Erkan Özdamar'ın yöneteceği karşılaşmada Özdamar'ın yardımcılıklarını ise Mehmet Metin ve Hakan Karabalcık yapacak.

GÜNCEL PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İLK 11'LER

FATİH KARAGÜMRÜK

Ramazan
Hadergjonaj
Jeanvier
Brecka
Haddadi
Tarkan
Hajradinovic
Aytaç
Alan
Yusuf
Hodzic

KASIMPAŞA

Viviano
Ramazan
Roco
Zukanovic
Balkovec
Biglia
Sabo
Salibur
Ndao
Darri
Mevlüt

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

* Fatih Karagümrük ile Kasımpaşa, Nisan 1962'den bu yana Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya geliyor.

* Kasımpaşa ile oynadığı altı Süper Lig maçının sadece birini kazanan Fatih Karagümrük (2B 3M), tek galibiyetini son karşılaşmada aldı.

* Fatih Karagümrük ile Kasımpaşa arasında oynanan altı Süper Lig maçının sadece biri golsüz sona ererken, diğer beş karşılaşmada da karşılıklı goller atıldı (Fatih Karagümrük 9-11 Kasımpaşa).

* Fatih Karagümrük bu sezon evinde oynadığı iki Süper Lig maçını da gol yemeden kazandı; Kasımpaşa ise çıktığı iki deplasmandan da puansız ayrıldı ve gol atamadı.

* İstanbul takımlarına rakip olduğu son 19 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Fatih Karagümrük (4B 14M), tek galibiyetini bu sezon Başakşehir'i yenerek aldı.

* Son deplasman maçında Süper Lig'in yeni ekibi Hatayspor'a yenilen Kasımpaşa, Nisan 2017'den bu yana lige o sezon yükselen takımlara konuk olduğu üst üste iki karşılaşmayı kaybetmiyor.

* 2020/21 Süper Lig sezonunda Fatih Karagümrük (11) ve Kasımpaşa'dan (10) daha fazla net gol pozisyonuna giren sadece iki takım var: Alanyaspor (16) ve Galatasaray (13).

* Bu sezon Süper Lig'de duran toptan en fazla gol bulan takım Fatih Karagümrük (3 korner, 2 penaltı & 1 taç).

* Fatih Karagümrük forması giyen Erik Sabo, bu sezon Süper Lig'de çıktığı dört maçın üçünde rakip filelere birer gol gönderdi.

* Kasımpaşa'nın bu sezon Süper Lig'de attığı üç golün ikisinde asisti yapan oyuncu Aytaç Kara'ydı.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

TÜRKİYE KUPASI 2020-21 SEZONU HANGİ KANALDA?

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP ETABI EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

UEFA AVRUPA KONFERANS LİGİ NEDİR, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

SÜPER LİG ŞAMPİYONU ŞAMPİYONLAR LİGİ HAKKINI KAYBETTİ!

TFF 1. LİG'İN YAYINCISI DEĞİŞTİ: MAÇLAR ARTIK ŞİFRESİZ!

DIGITURK NASIL İPTAL EDİLİR?

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

FUTBOL ERKEK OYUNU MUDUR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN