Türkiye'den Avrupa kupalarına kaç takım gidiyor? İşte UEFA ülkeler sıralaması

Türkiye'den Avrupa kupalarına kaç takım gidiyor? İşte UEFA ülkeler sıralaması

Türk takımlarının son yıllarda Avrupa'da aldığı başarısız sonuçlar, UEFA ülke sıralamasında 11. sıraya gerilememize neden oldu. 2021-22 sezonunda 'şartlı' olarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilen Türkiye, 2022-23 sezonunda ise Devler Ligi'ne direkt katılamayacak. İşte, UEFA sıralaması listesi...

UEFA ülke sıralamasında Türkiye'nin 11. sıraya düşmesinin ardından Süper Lig şampiyonunun 2021-22 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkını kaybetmesi kesinleşti. Fakat Devler Ligi'nde şampiyon olan takımın, kendi ligini Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidecek pozisyonda bitirmesi durumunda Türkiye şampiyonu doğrudan gruplara katılma hakkı elde edecek.

SÜPER LİG'DEN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KAÇ TAKIM KATILACAK?

2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Süper Lig'den Beşiktaş ve Galatasaray yer alacak. Lig şampiyonu Beşiktaş 'şartlı' olarak direkt grup etabından turnuvaya başlayacak ya da play-off turu oynayacak. Bu belirsizlik, Şampiyonlar Ligi'nde 2020-21 sezonu tamamlandığında netleşecek.

Süper Lig'i ikinci bitiren Galatasaray ise 2. eleme turundan itibaren Devler Ligi'ne dahil olacak. Sarı-kırmızıların gruplara kalabilmesi için geçmesi gereken 3 tur olacak. Eğer Manchester United bu sezon Avrupa Ligi'ni kazanırsa Galatasaray Devler Ligi'ne 3. eleme turundan başlayacak.

SÜPER LİG ŞAMPİYONU ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DOĞRUDAN KATILMAYACAK MI?

Başakşehir'in 2019-20 sezonunda Avrupa Ligi'nde son 16 turunda elenmesinin ardından Süper Lig şampiyonunun, 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup etabına doğrudan katılması hakkını kaybetmesi kesinleşti. Ancak Devler Ligi'ni kazanan takımın kendi ligini Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak sırada bitirmesi halinde, Türkiye şampiyonu olan takımın Kupa 1'de grup etabına doğrudan katılma şansı bulunuyor.

Avrupa kupalarında son yıllarda alınan başarısız sonuçların ardından Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım vizesi için "Avrupa Ligi'ni veya Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımlardan biri veya ikisi ülkesinde Devler Ligi vizesi alırsa UEFA ülke katsayısı sıralamasında 11. ülkenin şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılır" kuralından medet umar hale gelen Türkiye için 11. sıra da tehlikeye girmiş durumda.

UEFA ÜLKE SIRALAMASI SON DURUM 2021

2021-05-15-184929-vert1.jpg

Spor yazarı Hüseyin Özkök, konuyla ilgili şunları söyledi:

"2021-22 sezonuna 2016-17 sezonunun puanlarını düşerek baktığımızda bu sezonun henüz işlenmeyen puanlarıyla 15. sıraya inmiş durumdayız. Yani bu sezon bu tabloya göre önümüzdeki Belçika, Sırbistan, Güney Kıbrıs, Hollanda, Ukrayna, Avusturya ve İskoçya'dan daha fazla puan toplamalıyız.

Ancak bu sezon şu ana kadar alınan puanlara bakıldığında bütün bu ülkeler içinde bu sezon 1.800 ile en az puan toplayan ülke biziz. Artı Danimarka ve İsviçre de ensemizde. Yani 17'ye kadar inme tehlikesi büyük. Hele 2022-23 sezonunda silinecek 6.800 puanla halimiz iyice perişan.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin gelecek sezon başlamasıyla birlikte  Avrupa Ligi'ne geçen sezonu 11. sırada bitiren ülke olarak play-off turunda yalnızca 1 takımla (Türkiye Kupası galibi) katılacağız. Lig üçüncüsü ve dördüncüsü Konferans Ligi'ne 2. ve 3. Ön Eleme Turundan girecek."

0001-002.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN