Süper Lig'de son perde: Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe şampiyonluk için sahada

Süper Lig'de son perde: Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe şampiyonluk için sahada

Son yılların en heyecanlı ve rekabetçi şampiyonluk yarışına sahne olan Süper Lig'de 2020-21 sezonu bu akşam oynanacak maçlarla tamamlanıyor. Son hafta maçları öncesinde Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanla ilk iki sırada yer alırken, Fenerbahçe rakiplerinin 2 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyor. İşte, Süper Lig 42. hafta maçları ve muhtemel 11'ler...

Koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü bir sezon geçiren Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bu akşam çözülüyor. İlk kez 20 takımla oynanan ligde 42. ve son hafta maçlarıyla Süper Lig'in 63. şampiyonu belli olacak. Son düzlüğe Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanla girerken Fenerbahçe ise rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek. Üç takımın maçı da bu akşam saat 20.30'da başlayacak.

BEŞİKTAŞ KAZANIRSA ŞAMPİYON OLACAK

İkili averaj ve genel averajda Galatasaray'a karşı üstün olan Beşiktaş, son sözünü söylemek için Göztepe deplasmanına çıkacak.

Üst üste aldığı 2 mağlubiyetle şampiyonluk yarışındaki avantajını kullanamayan siyah-beyazlılar, son düzlüğe 2 averajlık farkla önde girerek İzmir'e tam kadro gitti.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın sahaya şu 11 ile çıkması bekleniyor: Ersin, Rosier-Welinton-Vida-N'Sakala, Souza, Ghezzal-Atiba-Necip-N'Koudou, Larin.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Maç saat 20.30'da Bein Sports 1'den naklen yayınlanacak. Maçta VAR hakemi olarak Yaşar Kemal Uğurlu görev yapacak.

aw320062-01.jpg

GALATASARAY RAKİBİNİN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEK

Son haftaya zirve ortağı olarak giren Galatasaray ise Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Sarı-kırmızılılar, galip gelmeleri ve Beşiktaş puan kaybetmesi halinde evinde şampiyonluğunu ilan edecek. Galatasaray'ın berabere kalması ve Beşiktaş'ın mağlup olması durumunda da Aslan şampiyon olacak.

Sarı-kırmızılılarda Radamel Falcao, Emre Taşdemir ve annesi vefat eden Linnes'in durumları maç saatinde netlik kazanacak.

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Maç saat 20.30'da Bein Sports 2'den naklen yayınlanacak. Maçın VAR hakemi ise Mete Kalkavan olarak belirlendi.

Fatih Terim'in takımını sahaya şu 11'le çıkaracağı tahmin ediliyor: Muslera, Yedlin-Donk-Marcao-Saracchi, Taylan, Kerem-Gedson-Emre Akbaba-Babel, Mustafa Muhammed.

aw320318-02.jpg

FENERBAHÇE'DE ŞAMPİYONLUK İÇİN UMUTLU BEKLEYİŞ

Son haftaya üçüncü sırada giren Fenerbahçe'nin gözü ise rakiplerinde olacak. Sarı-lacivertliler şampiyonluk için rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

Sakatlıkları bulunan Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti'nin yanı sıra sarı kart cezalısı Gökhan Gönül forma giyemeyecek. Tedavisi tamamlanan Altay Bayındır ise maç kadrosunda yer aldı.

Emre Belözoğlu'nun sezonun son maçında şu 11'i tercih etmesi bekleniyor: Harun, Nazım-Serdar-Szalai-Caner, Sosa-Ozan, Osayi-Samuel-Mert Hakan-Pelkas, Valencia.

Saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Maç Bein Sports 3'ten naklen yayınlanacak. Maçın VAR hakemliğini ise Alper Ulusoy yapacak.

aw317248-03.jpg

SÜPER LİG 42. HAFTA FİKSTÜRÜ

15 MAYIS 2021 CUMARTESİ - 18.00

Ankaragücü-Alanyaspor (Eryaman)

Sivasspor-Kasımpaşa (Sivas Yeni 4 Eylül)

Rizespor-Başakşehir (Çaykur Didi)

Hatayspor-Gaziantep (Antakya Atatürk)

Fatih Karagümrük-Denizlispor (Atatürk Olimpiyat)

Antalyaspor-Konyaspor (Antalya)

15 MAYIS 2021 CUMARTESİ - 20.30

Göztepe-Beşiktaş (Gürsel Aksel)

Trabzonspor-Gençlerbirliği (Medical Park)

Galatasaray-Yeni Malatyaspor (Türk Telekom)

Kayserispor-Fenerbahçe (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

SÜPER LİG'DEN HANGİ TAKIMLAR AVRUPA KUPALARINA GİDECEK?

Süper Lig'de 2021-22 sezonunda Avrupa kupalarında 5 takım yer alacak. Ligi ilk iki sırada tamamlayan takımlar Şampiyonlar Ligi'ne, üçüncü ve dördüncü takımlar Konferans Ligi'ne, Türkiye Kupası şampiyonu olan takım ise Avrupa Ligi'ne katılacak.

* Fenerbahçe ve Trabzonspor, Konferans Ligi'nin ön elemelerine katılacak.

* Eğer Türkiye Kupası'nı Beşiktaş kazanırsa, Fenerbahçe play-off turundan Avrupa Ligi'ne katılacak.

* Bu durumda Trabzonspor ve Sivasspor, Konferans Ligi'ne gidecek.

* Galatasaray, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılacak.

* Eğer Manchester United, Avrupa Ligi'ni kazanırsa, Galatasaray 3. eleme turundan başlayacak.

ŞAMPİYON TAKIM KASASINI DOLDURACAK

2020-21 sezonunda bu akşam oynanacak son hafta maçlarının ardından şampiyonluğa ulaşacak takım, ciddi bir gelirin de sahibi olacak.

Süper Lig'de bu sezon toplam 3 milyar lira olan yayın gelirinin yüzde 4'ü Türkiye Futbol Federasyonu, yüzde 14'ü de alt ligler için ayrılıyor. Geri kalan 2 milyar 460 milyonluk gelir de 'ayak bastı parası' ile performans ve geçmiş şampiyonluklara göre 21 kulübe pay ediliyor.

Elde edilen gelirin yüzde 37'si 21 kulübe eşit bir şekilde 'ayak bastı parası' olarak verilecek. Buna göre bu sezon Süper Lig'de mücadele eden takımlar, 910 milyon liralık parayı 43'er milyonluk eşit paylar şeklinde bölüşecek.

e1mskn7xsaalriz.jpg

Kulüplere verilecek 2 milyar 460 milyonun liranın yüzde 46'sı performans primi olarak dağıtılacak. Buna göre 1 milyar 130 milyon lira; galibiyete 2,7 milyon lira, beraberliğe ise 1,4 milyon lira olarak kulüplere verilecek.

Toplam paranın yüzde 11'i yani 270 milyon lira da Süper Lig'de daha önce şampiyonluk yaşayan takımlara şampiyonluk sayısına göre pay edilecek. Buna göre ise Türkiye'nin en üst seviye liginde mutlu sona ulaşan takımlar, şampiyonluk başına 4,2 milyon lira kasasına koyacak.

Ayrıca yaklaşık 145 milyon lira da ilk 6'ya giren takımlara sırasına göre dağıtılacak. Ligi şampiyon tamamlayan takım yaklaşık 50 milyon lira elde edecek. Sıralamadaki diğer takımlar ise üstten aşağıya doğru azalan bir şekilde paylarını alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN