Süper Lig'de kim nasıl şampiyon olur, hangi takımlar düşer? İşte ihtimaller ve puan durumu

Süper Lig'de kim nasıl şampiyon olur, hangi takımlar düşer? İşte ihtimaller ve puan durumu

Tarihinde ilk defa 21 takımla oynanan Süper Lig'de 41. hafta tamamlandı ve son haftaya girildi. Bugün oynanacak 42. hafta maçlarıyla şampiyon olan takım, düşen takımlar ve Avrupa kupalarına gidecek takımlar belli olacak. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den biri bu akşam kupayı kaldırma başarısını gösterecek. İşte, Süper Lig şampiyonluk ihtmalleri ve küme düşme hattındaki takımlar...

Bu sezon nefes kesen bir yarışa sahne olan Süper Lig'de dananın kuyruğu kopuyor! Üç takımın da yarışın içinde olacağı gecede Beşiktaş ve Galatasaray, Fenerbahçe'ye oranla çok daha avantajlı konumda. Düşme hattı ise adeta ateş hattı...

SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM ŞAMPİYON OLACAK?

Lider Beşiktaş, sezonun en önemli maçını bu akşam Göztepe deplasmanında oynayacak. Siyah beyazlılarda sakatlıkları bulunan ve aynı zamanda tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Cenk, Aboubakar ve sakat olan Hasic yok. Saat 20.30'daki maçta hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

Ligde 2. sırada yer alan Glatasaray, son maçta Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Türk Telekom Stadyumu'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır. Bu maç için 2 gün önceden kampa giren sarı kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Falcao, Emre Taşdemir ve annesi vefat eden Linnes yok.

Süper Lig'in son maçında Kayserispor'a konuk olacak Fenerbahçe, tam anlamıyla mucize peşinde koşacak. 79 puanlı sarı-lacivertlilerin şampiyon olabilmesi için bu akşam Kayserispor'u yenmesi ve lider Beşiktaş ile ikinci Galatasaray'ın mağlup olması gerekiyor.

BEŞİKTAŞ NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe karşılaşmasından puan alması ve Galatasaray'ın da Yeni Malatyaspor karşısında puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

İki takım sezon içinde birbirlerine karşı 1'er galibiyet aldığı için ikili averaj devre dışı. Dolayısıyla puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacak. Beşiktaş'ın +44 averajına karşılık, Galatasaray'ın +42 averajı bulunuyor. Beşiktaş 1-0, Galatasaray da 3-0 kazanırsa averajlar +45'te eşitleneceği için en çok gol atan takıma bakılacak. Galatasaray şu ana kadar 77, Beşiktaş 87 gol attığı için siyah beyazlılar ipi göğüsleyecek.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u yenmesi ve lider Beşiktaş'ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray'ın berabere kalması ve Beşiktaş'ın maçını yitirmesi halinde yine sarı kırmızılılar kupayı müzesine götürecek. Sarı-kırmızılıların en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş'ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de Galatasaray kupaya uzanacak.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Fenerbahçe için şampiyonluk adına tek ihtimal bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIMLAR KÜME DÜŞTÜ?

Süper Lig'de Denizlispor'un ardından Ankaragücü ve son haftayı bay geçecek olan Erzurumspor küme düştü. Gençlerbirliği ise Kayserispor'a ikili averajda üstün olduğu için umutlarını son haftaya bıraktı.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI PUAN DURUMU

1) Beşiktaş / 81 Puan (Gol averajı +44)
2) Galatasaray / 81 Puan (Gol averajı +42)
3) Fenerbahçe / 79 puan (Gol averajı +30)

KÜME DÜŞME HATTI PUAN DURUMU

14) Yeni Malatyaspor / 45 puan
15) Başakşehir / 45 puan
16) Antalyaspor / 43 puan
17) Kayserispor / 41 puan
18) BB Erzurumspor / 41 puan
19) Ankaragücü / 38 puan
20) Gençlerbirliği / 38 puan
21) Denizlispor/ 29 puan

SÜPER LİG GÜNCEL PUAN DURUMU

turkiye-super-lig-puan-durumu-karar.png

SÜPER LİG 42. HAFTA FİKSTÜRÜ

15 MAYIS 2021 CUMARTESİ - 18.00

Ankaragücü-Alanyaspor (Eryaman)

Sivasspor-Kasımpaşa (Sivas Yeni 4 Eylül)

Rizespor-Başakşehir (Çaykur Didi)

Hatayspor-Gaziantep (Antakya Atatürk)

Fatih Karagümrük-Denizlispor (Atatürk Olimpiyat)

Antalyaspor-Konyaspor (Antalya)

15 MAYIS 2021 CUMARTESİ - 20.30

Göztepe-Beşiktaş (Gürsel Aksel)

Trabzonspor-Gençlerbirliği (Medical Park)

Galatasaray-Yeni Malatyaspor (Türk Telekom)

Kayserispor-Fenerbahçe (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

SÜPER LİG'DEN HANGİ TAKIMLAR AVRUPA KUPALARINA GİDECEK?

Süper Lig'de 2021-22 sezonunda Avrupa kupalarında 5 takım yer alacak. Ligi ilk iki sırada tamamlayan takımlar Şampiyonlar Ligi'ne, üçüncü ve dördüncü takımlar Konferans Ligi'ne, Türkiye Kupası şampiyonu olan takım ise Avrupa Ligi'ne katılacak.

* Fenerbahçe ve Trabzonspor, Konferans Ligi'nin ön elemelerine katılacak.

* Eğer Türkiye Kupası'nı Beşiktaş kazanırsa, Fenerbahçe play-off turundan Avrupa Ligi'ne katılacak.

* Bu durumda Trabzonspor ve Sivasspor, Konferans Ligi'ne gidecek.

* Galatasaray, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılacak.

* Eğer Manchester United, Avrupa Ligi'ni kazanırsa, Galatasaray 3. eleme turundan başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN