Süper Lig'den hangi takımlar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi'ne gidecek?

Süper Lig'den hangi takımlar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi'ne gidecek?

Beşiktaş'ın şampiyon olduğu Süper Lig'den Avrupa kupalarına gidecek 5 takım belli oldu. Ligi ilk iki sırada tamamlayan Beşiktaş ve Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne, üçüncü Fenerbahçe ve dördüncü Trabzonspor ise Konferans Ligi'ne, Türkiye Kupası şampiyonu olan takım ise Avrupa Ligi'ne katılacak. Kupa şampiyonuna göre lig beşincisi Sivasspor da Konferans Ligi'ne katılabilecek. İşte, Türkiye'den Avrupa'ya giden takımlar...

Son yıllarda görülmemiş rekabete sahne olan Süper Lig'de 2020-21 sezonu, 15 Mayıs 2021 günü oynanan 42. hafta maçlarıyla tamamlandı ve Beşiktaş ligdeki 16. şampiyonluğunu ilan etti. Süper Lig'den Avrupa kupalarına katılacak takımlar da netleşti. Türkiye, 2021-22 sezonunda Avrupa'da 5 takımla temsil edilecek.

TÜRKİYE'DEN KAÇ TAKIM AVRUPA KUPALARINA KATILACAK?

Bu sezon Süper Lig'den 2 takım Şampiyonlar Ligi, 1 takım Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk kez düzenlenecek Konferans Ligi'ne gidecek.

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ve lig ikincisi Galatasaray, 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye Kupası şampiyonu Avrupa Ligi'ne giderken, ligi üçüncü bitiren Fenerbahçe ve dördüncü sıradaki Trabzonspor ise Konferans Ligi'ne katılacak.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ni bu sezon kazanan takımın kendi liginde Devler Ligi vizesi alması durumunda doğrudan grup etabında başlamaya hak kazanacak. Eğer Şampiyonlar Ligi'ni bu sezon kazanan takım, kendi liginde Kupa 1'e giden takımlar potasında yer alamazsa siyah-beyazlılar Devler Ligi'ne play-off turundan dahil olacak.

Galatasaray ise gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılacak. Eğer Manchester United bu sezon Avrupa Ligi'ni kazanırsa sarı-kırmızılılar Devler Ligi'ne 3. eleme turundan başlayacak.

Fenerbahçe, Konferans Ligi 3. eleme turundan, Trabzonspor 2. eleme turundan katılacak. Eğer Türkiye Kupası'nı Beşiktaş kazanırsa, Fenerbahçe play-off turundan Avrupa Ligi'ne katılacak. Bu durumda Trabzonspor'un yanı sıra lig beşincisi Sivasspor da Konferans Ligi'ne gitmeye hak kazanacak.

ejpm2rawkaakzra-vert-vert.jpg

LİG VE KUPA ŞAMPİYONU AYNI TAKIM OLURSA HANGİ TAKIM AVRUPA'YA GİDECEK?

Türkiye Kupası'nı kazanan takım Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılacak. Türkiye Kupası'nı bu sezon Antalyaspor'un kazanması durumunda kırmızı-beyazlılar Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak. Beşiktaş'ın kazanması durumunda ise Süper Lig'i üçüncü bitiren Fenerbahçe Avrupa Ligi play-off'unda mücadele edecek ve ligi dördüncü bitiren Trabzonspor ve beşinci tamamlayan Sivasspor Konferans Ligi vizesi alacak. Avrupa Ligi play-off turunu geçen takım gruplarda mücadele edecek. Elenmesi durumunda ise aynı takım yoluna Konferans Ligi'nde yoluna devam edecek.

SÜPER LİG VE TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU BELLİ OLDU MU?

Süper Lig'de 2020-21 sezonu tamamlandı. Son haftaya kalan yarışta Beşiktaş 16. şampiyonluğunu ilan etti. Aynı puana sahip Galatasaray averajla ikinci olurken, iki puan gerideki Fenerbahçe ligi üçüncü tamamladı.

Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak Türkiye Kupası finali ise 18 Mayıs 2021 Salı günü İzmir'de oynanacak ve kupa şampiyonu belli olacak.

SÜPER LİG 2020-21 SEZONU PUAN DURUMU

screenshot-20210517-192425-sofascore-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN