Avrupa futbolunda 9 milyar euro 'koronavirüs' zararı

Avrupa futbolunda 9 milyar euro 'koronavirüs' zararı

Son yüz yılın en büyük küresel felaketi olan koronavirüs salgını, futbolun paydaşlarına ağır darbe vurdu. Avrupa futbolunun pandemi kaynaklı olarak son iki sezondaki gelir kaybının 9 milyar euro olduğunu açıklayan UEFA; kurum, oyuncu ve transfer ücretlerinin düşürülmesi için yeni mali kurallar getirileceğinin sinyalini verdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle futbolda yeni bir finansal gerçeklikle karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa'da birinci liglerdeki kulüplerin son iki sezondaki gelir kaybının 7,2 milyar euro olduğunu belirtti. Alt liglerdeki kaybın ise 1,5 milyar euro olduğu tahmin ediliyor.

Financial Times'ta yer alan habere göre, maliyetlerin kısılması yoluyla açığın sadece bir bölümünün telafi edilebildiğini belirten UEFA, birinci liglerdeki kaybın 8,1 milyar euroya kadar yükselebileceğine işaret etti.

Raporda, EURO 2020 turnuvasının 2021'e ertelenmesi sayesinde kulüplerin 2 milyar euroluk ek kaybının önlendiği belirtildi.

201204112935-fans-arsenal-stadium-exlarge-169-001.jpg

YENİ MALİ DİSİPLİN HAYAT GEÇİRİLİYOR

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, pandemi nedeniyle Avrupa'da kulüplerin bilet ve naklen yayın gelirlerinin çok azaldığını, finansal sürdürülebilirlik için mali kuralların sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı.

UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik direktörü Andrea Traverso, yeni mali kuralların oyuncu ücretleri ve transfer ödemeleriyle ilgili olacağını söyledi. Raporda da oyuncu ücretleri ve transfer ödemelerinin kabul edilebilir seviyelere düşürülmesi gerektiği kaydedildi.

İngiltere'de Premier Lig'in son iki sezonda kovid-19 salgını kaynaklı gelir kaybının 2 milyar pounda ulaştığı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN