Hamaney: Irak’tan beklentimiz, ABD güçlerinin Irak’tan çıkartılmasıdır

Hamaney: Irak’tan beklentimiz, ABD güçlerinin Irak’tan çıkartılmasıdır

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Irak Meclisi ve hükümetinden beklentimiz, ABD güçlerinin Irak topraklarından çıkartılmasıdır" dedi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran’a ziyaret gerçekleştiren Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile görüştü. Hamaney, Irak’ın içişlerine karışmak gibi bir niyetlerinin hiçbir zaman olmadığını ve olmayacağını vurgulayarak, “Her zaman güçlü ve bağımsız bir Irak devleti istiyoruz. Irak Meclisi ve hükümetinden beklentimiz, ABD güçlerinin Irak topraklarından çıkartılmasıdır” ifadelerini kullandı.

“ABD, IRAK’IN DÜŞMANIDIR”

ABD’nin Irak devletine bakışının İran’ın tersi yönünde olduğunu kaydeden Hamaney, “ABD açık bir şekilde Irak’ın düşmanıdır. Çoğulcu, bağımsız ve güçlü bir Irak istemiyorlar” şeklinde konuştu. Hamaney, Irak’ın ABD ile ilişkilerine karışmadıklarını vurgulayarak, “Bizim Iraklı dostlarımızdan beklentimiz, ABD’yi tanımaları ve ABD varlığının bölgede fesada, savaşlara ve yıkıma neden olduğunu bilmeleridir” şeklinde konuştu.

“KASIM SÜLEYMANİ SUİKASTİNİ UNUTMAYACAĞIZ”

ABD tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden eski İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani suikastine işaret eden Ayetullah Ali Hamaney, “Kasım Süleymani suikastini hiçbir zaman unutmayacağız. ABD sizin misafirinizi sizin evinizde öldürdü ve bunu açık bir şekilde itiraf etti. Bu küçük bir olay değil” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN