Hatice Şimşek cinayetinde yeni ayrıntı: Kafasında cam şişe kırdı, sık sık şiddet uyguladı!

Hatice Şimşek cinayetinde yeni ayrıntı: Kafasında cam şişe kırdı, sık sık şiddet uyguladı!

Hatice Şimşek adlı genç kadını döverek öldüren Gökhan Çınar hakkında müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, Çınar'ın sık sık şiddet uyguladığı Şimşek'in kafasında cam şişe kırdığı belirtildi. Zanlının kardeşinin de yardım ettiği iddia edildi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan Gökhan Çınar isimli erkek, 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü polisi arayarak, sevgilisi Hatice Şimşek'in evde hareketsiz yattığını söyledi. İhbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hatice'nin yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Polis şüpheli görülen ölümün ardından 11 suç kaydı olan Gökhan Çınar ile olay gecesi aynı evde olan kardeşi Ümran Çınar ile ve onun sevgilisi S.A.'yı gözaltına aldı. İlk ifadesinde polise, "Alkollüydük, düştü" diyen Çınar, emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf etti.

SIK SIK DARP ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Çınar, "Alkollüydük. Gece kavga ettik, dövdüm. Uyandığımda hareketsiz yattığını ve öldüğünü fark ettim. Bir yakınımı aradım. Ondan sonra da polisi aradım" dedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gökhan ve Ümran Çınar, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, S.A. ise savcılıktaki ifadesinin ardından, serbest bırakıldı.

Ümran Çınar, tutukluluğuna ilişkin yaptığı itirazdan bir hafta sonra tahliye edildi. Sanıklar hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. İddianamede, Gökhan Çınar'ın Hatice'yi sık sık darp ettiği, kadının ise korktuğu için şikayette bulunamadığı belirtildi.

2762644-01f3a45a5e66be9880548acd2540e636.jpg

KAFASINDA CAM ŞİŞE KIRDI

Hatice'nin ev içinde Çınar tarafından yoğun şiddete maruz kaldığı, başına sert cisimlerle vurulduğu, cam şişe ve kavanozların parçalandığı, Ümran Çınar'ın da bu sırada ağabeyi Çınar'ın yanında olduğuna vurgu yapılan iddianamede şöyle denildi:

"Ümran Çınar ağabeyine engel olmak bir yana, maktulün darp edilip bu şekilde öldürülmesine seyirci kalmıştır. Maktulün alıkonulup bu şekilde öldürülmesi konusunda şüpheli Gökhan Çınar'a yardım eden olarak sorumlu tutulması gerekir. Zira alkolün etkisi ile kendisinin de olay sırasında agresif olduğu ve ifadesinde maktule vurup vurmadığını hatırlamadığını beyan etmiştir. Çınar’ın maktulü bilerek ve isteyerek uzunca bir süre darp ederek öldürmekten dolayı 'kasten öldürme' suçundan sorumlu tutulması gerekir. Diğer iki şüphelinin de alıkoyma suçunu işledikleri anlaşılmıştır."

MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Adli Tıp Kurumu raporunda ise kişinin ölümünün, genel beden ve künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve beyin doku hasarı sonucu meydana geldiği belirtildi. Gökhan Çınar'a müebbet hapis cezası istenen iddianame kabul edildi, yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN