Gülsüm Kav kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi

Gülsüm Kav kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi

Kadın hakları savunucusu Gülsüm Kav, BBC tarafından 2020 yılının ilham verici ve etkili 100 kadın listesinde yer aldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kurucuları arasında yer alan Kav, kadın haklarının kazanılmasında pay sahibi oldu. İşte biyografisi...

İngiliz medya devi BBC, 2020'nin ilham veren ve en etkili 100 kadınını seçti. Dünyanın her yerinden, değişime öncülük eden ve bu zor zamanlarda fark yaratmayı başaran 100 kadından oluşan listede Türkiye'den de bir isim yer aldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kurucularından olan platformun genel temsilcisi olarak görev alan Gülsüm Kav, dünyada yılın en etkili 100 kadını arasında gösterildi.

KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİYOR

Uzmanlığını 'tıp etiği' olarak da bilinen 'deontoloji' alanında yapan doktor Gülsüm Kav, 2010 yılında kurulan platformda cinsiyet bazlı şiddete, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve en önemlisi artan ve acı bir şekilde kanayan kadın cinayetleri yarasına dikkat çekmek için mücadele veriyor.

Gülsüm Kav, her fırsatta ve her platformda İstanbul Sözleşmesi'nin önemini dile getiriyor.

BBC, aktivist hakkındaki tanıtım yazısında yukarıdaki alıntıya yer verirken şu ifadeleri kullandı: "Yükselen kadın cinayetleri sayısı ve İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılıp kaldırılmayacağına dair meclis tartışmaları Türkiye'de yaygın eleştirilere yol açtı. Gülsüm, Türkiye'de toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusunda farkındalık yaratmak ve yakınlarını kadın cinayeti nedeniyle kaybeden birçok aile adına savunuculuk yapmak için yorulmadan çalışıyor."

kcdp-10-3-2014-633f790a-f43b-446f-aa69-92d9c6fcd3ad.png

GÜLSÜM KAV'IN HAYAT HİKAYESİ

1971 yılında dünyaya geldi. Mesleği doktorluk olan Gülsüm Kav, yıllardır kadın hakları savunucusu olarak çalışmasının yanı sıra yazarlık da yapmaktadır.

Gülsüm Kav, 1996'da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2000'de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji ana bilim dalından uzmanlığını aldı.

Tıp etiği uzmanı olarak başladığı kariyerine, İstanbul Bölge Müdürlüğü Hasta Hakları Uzmanlığı ile devam etmiştir. 2012 yılından sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman hekim olarak çalışmaya devam etti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN UYGULANMASINA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Ankara ve İstanbul Tabip Odalarında İnsan Hakları Komisyonunda, İstanbul Tabip Odası yayın organı Hekim Forumunda, Kadın Hekimlik Komisyonunda, Etik Kurul'da ve TTB Kadın Hekimlik Kolu İstanbul temsilciliğinde görev yaptı.

Kav, kadın cinayetlerinin önlenmesi, kadına şiddetle mücadele hareketlerinin öncü isimlerinden. İstanbul Sözleşmesi'nin de uygulanması için yürütülen kampanyalara öncülük ediyor.

ÖZEL YAŞAMI

1971 doğumlu olan Ceylan Gülsüm Kav, 2020 yılı itibariyle 49 yaşındadır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gulsumkav, Twitter'da @gulsumkav kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN