Hava kirliliği Alzheimer nedeni

Hava kirliliği Alzheimer nedeni

Meksika ve İngiltere’de yaşları 3 ile 92 arasında değişen 37 kişinin beyin dokuları üzerinde yapılan bir araştırma, hafıza kaybıyla kendini gösteren Alzheimer gibi beyin hastalıklarının, hava kirliliğiyle tetikleniyor olabileceğini ortaya çıkardı.

Sonuçları İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan araştırma kirli havadaki zehirli nanoparçacıkların ‘çok fazla miktarda’ beyin dokusuna yapışıp kaldığını gösterdi.

Alzheimer’in en önemli nedenlerinden birinin beyin hücrelerinin oksitlenerek bozulması olarak belirten uzmanlar, dokularda normalin üzerinde manyetit (mıknatıs özelliği olan doğal demir oksidi) madde bulundu. Uzmanlar buradan yola çıkarak bu manyetit parçacıkların beyne zarar verebileceği ve Alzheimer gibi hastalıkları tetikleyebileceği öngörüsünde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN