10 ilde yaşayanlar için flaş açıklama: 180 gün uzatıldı!

10 ilde yaşayanlar için flaş açıklama: 180 gün uzatıldı!

6 Şubat gecesi yaşanan üzücü deprem sonrasında tüm vatandaşlar yardımcı olmanın yollarını arıyor. Bankalar da duruma el atarak borçları uzatma kararı aldı. Tüm detaylar haberimizde.

Depremzede vatandaşları az da olsa rahatlatmak için vatandaşlar ve kurumlardan gelen destekler devam ediyor. Peki Merkez Bankası depremle ilgili hangi kararları aldı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MERKEZ BANKASI DEPREM KARARI

6 Şubat tarihi arasında yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrası Merkez Bankası 6 Şubat ve 30 Nisan 2023 tarihleri arasında ihracat ve döviz kazancı reeskont kredileri ve yatırım taahhütlü avans kredi geri ödemelerinin 180 güne kadar faizsiz uzatma imkanı tanıyor. 

Merkez Bankası deprem Kararı

Aynı zamanda Merkez Bankası bütün bankalara depremzedelere yardım için gönderilen bağışlarda yapılan para transferlerinden ücret alınmaması için de talimat verdi. Yapılan açıklama şu şekilde; 'Ülkemizde yaşanan deprem AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarına başta olmak üzere deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması için Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği üyesi bankalara talimat verildi.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN