18 gün boyunca yatacak gönüllüler aranıyor! 18 gün için 630 bin lira maaş: İşte başvuru şartları

18 gün boyunca yatacak gönüllüler aranıyor! 18 gün için 630 bin lira maaş: İşte başvuru şartları

Yattığı yerden para kazanmak isteyenler fırsat resmen ayağınıza geldi. 18 gün boyunca sadece yatarak para kazanabileceksiniz. 630 bin lira maaşla çalışma imkanı olan bu işin şartları açıklandı. İşte detaylar...

Bir bilimsel araştırma kapsamında Almanya’da 60 gün boyunca yatakta yatacak insanlar aranıyor. Deliksiz bir uyku çekmek isteyenler, dinlenmek için fırsat kollayanlar bu fırsatı değerlendirebilir. Lakin her ne kadar sadece yatacak olunsa da aslında çok da kolay olmayan bir deneyim olacak. Peki söz konusu bu deneyin ve işin detayları nelerdir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-9.jpg

DENEY İÇİN UYUYACAK İNSAN ARIYORLAR

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Alman Havacılık ve Uzay Merkezinin (DLR), Ay ya da Mars'a gelecekte yapılacak olası yolculuklara hazırlık amacıyla bazı bilimsel çalışmalar yürütecek. Bu çalışmalar kapsamında ise deneylere yardımcı olacak insanlar aranıyor. Almanya’nın Köln kentinde yapılacak olan araştırmada, yerçekimsiz ortamdaki insanların vücutları üzerinde ne gibi etkilerin yaşandığı, baş dönmesi, koordinasyon bozuklukları gibi olumsuz etkileri mercek altına alınacak.

Araştırmaya gönüllü olacak kişiler 60 gün boyunca bir yatağın üzerinde yatacak. Lakin bu yatak alışık olduğumuz o yataklara benzemiyor. Söz konusu bu yatakta baş taraf 6 derece eğik olacak. Dolayısıyla deneklerin başı, ayaklarından daha düşük seviyede duracak.

Araştırmanın yöneticiliğini yöneten Edwin Mulder, "Yer çekimi olmayınca vücudun üst kısmına daha fazla, bacaklara daha az sıvı gidiyor. Kafadaki basınç artıyor, hareketsizlik nedeniyle kemikler ve kaslar zayıflıyor, denge duygusu bozuluyor ve dolaşım sistemi değişiyor” diyor.

Söz konusu bu değişikliklerin Ay ya da Mars’a iniş sonrasında astronotlar için oldukça önemli olduğuna değinen Mulder, herhangi bir sorunun tüm misyonu tehlikeye atabileceğini ileri sürüyor.

yeni-proje-10.jpg

DÖRT FARKLI GRUP YAPILACAK

Köln’de, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile birlikte çalışma yürütecek olan DRL araştırmacıları, insan vücudunda ortaya çıkan olumsuz etkilerin önüne geçmeyi hedefliyor. Dört gruba ayrılacak olan deneklerin bir grubunda vücudun konumu ve hareketleriyle ilgili hissin canlı tutulması amaçlanıyor. Bu gruptaki deneklere özel bir simülatör yoluyla bir hava yastığı üzerinde havada süzülüyormuş hissi verilirken ayaklarının kemerlerle bir denge tahtasına bastırılmasıyla sanki ayakta duruyormuş gibi hissetmeleri sağlanacak.

Bunun yanı sıra bir diğer grupta ise sadece yatakta yatarak kontrol grubu işlevi görecek ve kişinin hiçbir fiziksel faaliyette bulunmadığı takdirde vücudunun ne gibi tepkiler verdiği kontrol edilecek. Üçüncü grupta ek ağırlık ve kuvvet antrenmanları söz konusu olacak. Son olarak dördüncü grupta ise insan kasları Elektriksel Kas Uyarımı (EMS) yoluyla uyarılacak. Söz konusu 4 grubun ortak kuralı ise ne yaparlarsa yapsınlar yeter pozisyonda yapacaklar. Buna vücut bakımı, tuvalet ihtiyacı, yemek yeme ve boş zamanları değerlendirdikleri aktiviteler de dahil.

yeni-proje-11.jpg

18 BİN EURO MAAŞ VERİLECEK

DLR tarafından yapılan açıklamaya göre konusu bu araştırma toplamda 88 gün sürecek ve bu günlerin 60 günü yatakta geçecek. Araştırmaya katılacak olan gönüllülerin 24 ile 55 yaş grubu arasında olması hedeflenirken boylarının ise 153 ila 190 cm olması gerekiyor. Ayrıca vücut kitle endeksinin 18 ile 30 aralığında bulunması isteniyor. En önemlisi ise kişinin sağlıklı olması, sigara içmemesi ve iyi derecede Almanca konuşması talep ediliyor.

Köln'de Eylül ayında başlaması planlanan araştırmaya katılacak gönüllülere 18 bin euroluk masraf tazmini ödenecek. Araştırmanın yöneticisi Mulder, bunun kolay kazanılmış bir para olmadığına vurgu yaparak "İki ay boyunca kesintisiz yatar pozisyonda kalmak gerçek bir sınama" diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN