20 yaşındayken 40 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız yapmayın! Bu alışkanlığı hemen bırakan 20 yaş gençleşiyor

20 yaşındayken 40 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız yapmayın! Bu alışkanlığı hemen bırakan 20 yaş gençleşiyor

Günlük hayatta vazgeçemediğiniz o alışkanlık sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterebilir. 20 yaşındayken 40 yaşında görünmek istemiyorsanız bu hatayı yapmaktan hemen vazgeçmeniz gerekiyor. Bu alışkanlığı bırakan 10 değil 20 yaş birden gençleşiyor. İşte tüm detaylar…

Günlük hayatta herkesin bir ucundan tükettiği şeker hayatınızın büyük hatası olabilir. Diyetisyen Cemre Balkan, fazla şeker tüketiminin bazı proteinlere zarar verdiğini belirterek ciltte kırışıklık, sarkma ve yüzeylerde bozulma ile birlikte akneye yol açtığını söyledi. Beyaz şeker kullanımının aşırısının son derece sağlıksız olduğunu ifade eden Balkan, bel göbek yağlarının artması, obezite, mutsuzluk, mide rahatsızlığı ya da Hafızanın azalması gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini söyledi.

%10'U GEÇMEYİN

Şekerden gelen enerjinin günlük enerji ihtiyacının %10'unu geçmemesi gerektiğini işaret eden Balkan, Hatta %5'in altında tutularak daha sağlıklı bir yaşam sürdürülebileceğinin altını çizdi. Günlük meyve tüketimini doğal şeker alımı için yeterli bir seviye olduğunu işaret eden Balkan, fazla tüketilen şekerin kan dolaşımı ile vücuda dağılarak bel, göbek, kalça, göğüs ve bacak gibi bölgelerde yağ birikmesine neden olduğunu söyledi.

seker-001.jpg

Aşırı şekerin diyabet ve kalp rahatsızlığına davetiye çıkarttığını ifade eden Balkan, “Şeker molekülleri vücutta fazla miktarda bulunduğunda proteinlere bağlanarak proteinin yapısını değiştirler. Cildin en önemli yapıları kollejen ve elastin proteinleri zarar görür. Bu proteinlerin zarar görmesi de ciltte kırışıklık, sarkma ve yüzeylerde bozulmaya sebep olur, insülinin ani yükselmesi akne problemleri de oluşturabilir” dedi.

MUTSUZSANIZ SEBEBİ ŞEKER

Fazla şeker tüketimine bağlı olarak gelişebilecek diğer sağlık sorunlarını işaret eden Cemre Balkan, eklenti şeker içeren içecekleri tüketiminin Tip 2 diyabet riskini arttırdığını dile getirdi. Obezitenin temelinde ise aşırı şeker tüketimi olduğunun altını çizen Balkan, fazla şeker tüketilmesinin karaciğerdeki şeker bileşeni olan fruktozun yağ olarak depolanmasına neden olduğunu aktardı. Fazla fruktoz tüketimi leptin direncini arttırırken iştahın bastırılmasında güçlük çekerek hızlı acıkma gibi durumları ortaya çıkarmaktadır.

seker-tuketmeyin.jpg

Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin hormonunun salgılanmasını tetikleyen şeker kişide bağımlılık ortaya çıkarıyor. Tüketilmediği durumlarda mutsuzluk yaşanabileceği gibi kilo alımına neden olan şeker mutsuzluğa da sürüklüyor.

ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Şeker hastalığında görülen en belirgin özellik bulantı ve aşırı şeker tüketiminin sürekli olarak devam ettirilmesidir. Yemek yeme durumuna göre değişiklik göstererek hazımsızlık ve mide asidinin artması gibi durumlar ortaya çıkarken gastrit gibi ciddi rahatsızlıklar görülebiliyor.

sekerin-zararlari.jpg

Şeker tüketiminin gerekenden fazla olması durumunun hafızayı da olumsuz etkilediğini söyleyen Balkan, “Kan şekerinin uzun süre yüksek seyretmesi sonucun da kişilerde beyin küçülmesi normal kişilere göre daha fazla oluyor. Beyinde hafızayı oluşturan kısımlarda oluşan küçülmenin de hafıza sorunlarını ortaya çıkartabileceği belirtiliyor. Fazla şeker tüketimi ayrıca dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü de yapabiliyor.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN