2023 oruç kefareti ne kadar? 1,2,5,10,30 gün oruç tutmayan ne kadar ödeyecek? DİYANET fitre, kefaret ücreti

2023 oruç kefareti ne kadar? 1,2,5,10,30 gün oruç tutmayan ne kadar ödeyecek? DİYANET fitre, kefaret ücreti

Ramazan Ayı'nın başlamasıyla birlikte insanların en merak ettiği konular arasında fitre ödemeleri yer aldı. Peki bu sene fitre ödemeleri ne kadar olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Oruç tutmayan insanlar internet üzerinden merakla fidye ve fitre ücretlerini araştırıyor. Peki 2023 fitre ve fidye ücretleri ne kadar? Fidye ve fitre arasındaki fark nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FİDYE VE FİTRE NEDİR

Fidye insanların içinde oldukları sıkıntıdan kurtulmak için verilen bedel olarak bilinir. Dini anlamda ise oruç tutamayan ya da oruç tutmasına rağmen kusurlu bir şey olan kişilerin verdiği bedeldir. Oruç fidyesi Ramazan Ayı devam ederken düzenli olarak verilebilir ancak Ramazan Ayı bittikten sonra toplu olarak verilebilir. 

Fidye ve Fitre Nedir Ücreti Ne Kadar

Ancak önümüzdeki Ramazan Ayları için fidye ödemesi şimdiden yapılamaz. Fidye ve fitre arasında bazı farklar bulunur. Fidye orucunu elinde olmayan sebeplerden dolayı tutamayan yani hastalık ya da yaşlılık gibi kişilerin verdiği maddi ödemedir. Oruç kefareti olarak da anılır. Fitre ise Ramazan orucunu tutan ve bayrama ulaşabilen insanların, zenginliği olan bir kişinin ihtiyaç sahibi kişilere verdiği sadakadır. Diyanet İşleri Başkanlığı fitre ve fidye üzerinden en az bir tutar belirler ancak maddi durumu iyi olan insanlar belirlenen bu tutardan daha fazla ödeme yapabilir. 2023 senesi için fitre ödemeleri 70 TL olarak belirlenmiştir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN