2023 YSK sandık görevlisi başvuruları başladı mı, nasıl başvuru yapılır?

2023 YSK sandık görevlisi başvuruları başladı mı, nasıl başvuru yapılır?

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala insanların en çok araştırdığı konulardan biri de seçim görevlisi olmak ile ilgili oldu. Peki sandık görevlisi olmak için nasıl başvuru yapılır? Şartlar nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Seçimin yaklaşmasıyla birlikte seçimde görev almak isteyen vatandaşlar merakla şartları ve yapmaları gerekenleri araştırıyor. Peki YSK sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır? Görevli ücretleri ne kadar? Başvuru şartları nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YSK 2023 SANDIK GÖREVLİSİ

14 Mayıs günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala sandık görevlisi olmak ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. YSK henüz sandık görevlisi vatandaşlar için ücret duyurusu yapmadı ancak geçtiğimiz sene sandık başkanı ve üyeler 261 TL, siyasi parti temsilcileri ise 130 TL ödeme almıştı. Sandık görevlisi olmak için ikamet edilen adrese göre ilgili seçim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor.

Seçim Görevlisi Olmak

 İlçe seçim kurulları başvuru zamanlarını duyuruyor ve sonrasında başvurular alınıyor. Siyasi parti üyesi olan vatandaşların görevleri için başvurular ise YSK'ya yapılıyor. Siyasi partiler sandık görevlilerini YSK'ya bildirip başvuru formu dolduruluyor. Siyasi parti üyeleri için başvurular internet üzerinden yapılamıyor. Seçimde sandık görevlisi olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, 18 yaşını geçmiş olmak, idare amiri, zabıta amir ve memuru, Askeri Ceza Kanunu 3. maddesi kapsamında askeri şahıs olmamak, TBMM üye ve adayları seçimde görev yapamaz ve herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmaması gerekmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN