43 yıllık aktarcı o çayı önerdi! Hasta olan bir dikişte içsin: Herkes doktor doktor gezerken sizin burnunuz bile akmayacak

43 yıllık aktarcı o çayı önerdi! Hasta olan bir dikişte içsin: Herkes doktor doktor gezerken sizin burnunuz bile akmayacak

Hava sıcaklıklarındaki dengesizlik devam ederken bu durum hastalıkların artmasına neden oluyor. Herkes hastalıktan kırılırken, 43 yıllık aktarcı o çayı önerdi. Hasta olanın bir dikişte içince hemen ayağa kalkacağını söyleyen aktarcı bakın çayın faydalarını nasıl anlattı?

Son zamanlarda grip vakaları ciddi oranda artış gösterdi. Bu durum vatandaşı doğal yöntemlerle iyileşmeye sevk ederken, herkesin aradığı o ilaç 43 yıllık aktardan geldi. İşte hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin aradığı o çay…

1 HAFTA BOYUNCA ISITIP ISITIP İÇİN

Konya’da yaşayan 73 yaşındaki Yafes Sinop, 43 yıldır baba mesleği olan aktarlığa devam ediyor. Sıcaklıkların dengesiz ilerlediği bu günlerde hastalıklara karşı korunmak için baharat çayı olarak da bilinen bitki çayı içilmesi gerektiğini söyleyen Sinop, çayın belli aralıklarla ya da gelişigüzel içilebileceğini belirtti. Ayrıca çay 1 hafta boyunca bozulmadığı için bir kere demledikten sonra ısıtıp ısıtıp da içebilirsiniz.

baharat-cayi-faydalari-2.jpg

Hasta olmak istemeyen müşterilere genelde baharat çayı tavsiye ettiklerini aktaran Sinop, “Buna zencefil, tarçın, havlıcan, hibiskus, hatmi, karanfil, kuşburnu, ayva yaprağı, ıhlamur ve adaçayı da ilave edilebilir. Bu çay hazırlanıp biz genelde öğütülmüş değil, doğal kök ve bitki olarak veriyoruz. Biraz biraz baharatlardan atıp kuşburnu biraz fazla koyulur. 15-20 dakika kaynatılıp, eğer demleme olacaksa da altında su kaynaması gerekir. 15 dakika kaynatılıp biraz dinlendirilip afiyetle içilir. İçimi de güzel.

Bunu kullananlarda gribal enfeksiyon hemen hemen yüzde sıfır gibi olur, yalnız bunu kış mevsiminde kullanmak kaydıyla. Ayrıca hibiskus var, ekinezya var. Bunlar da kullanılır ama biz genelde 7’li grubu veriyoruz. Hazırlanan çayı bir hafta boyunca tekrar tekrar kaynatıp içme imkanı da var” şeklinde konuştu.

baharat-cayi-faydalari-1.jpg

FAYDALARI NELER?

Baharat çayının faydalarına da değinen Yafes Sinop, “Akşama kadar belki biz bir dünya bitki çayı içiyoruz. Bahsettiğim çaylar periyodik kullanılabilir de gelişigüzel içilebilir de. Çünkü hem ısıtıcı özelliği var hem toksin atıcı özelliği hem sinir sistemini rahatlatıcı bir özelliği var hem de kan dolaşımını düzenleyici etkisi var” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN