50 yıllık usta tüyosunu verdi! ‘O 3 malzeme olmazsa olmaz’: Turşu erimiyor ve daima kütür kütür kalıyor

50 yıllık usta tüyosunu verdi! ‘O 3 malzeme olmazsa olmaz’: Turşu erimiyor ve daima kütür kütür kalıyor

Kayseri’de 50 yıldır turşuculuk yapan usta herkesin merak ettiği tüyoyu verdi. Lezzetli turşunun sırlarını anlatan usta, ‘O 3 malzeme olmazsa olmaz” diyerek, turşunun nasıl yapılması gerektiğini anlattı…

1974 yılından bu yana Kayseri’de turşuculuk yapan ve yumurtadan balığa 85 çeşit turşu kuran Bayram Ali Aydoğan, herkesin merak ettiği lezzetli turşunun sırrını da açıkladı. Özellikle 3 malzemeye dikkat çeken Aydoğan, o malzemelerin olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

LEZZETLİ OLMASI İÇİN BU 3 MALZEME ŞART

Turşu yaparken el lezzeti ve kurma şeklinin kişiye göre değiştiğini söyleyen Aydoğan, “1974’ten beri bu işi yapıyorum. Şu anda 85 çeşit turşum var. Evlerinde turşu yapmak isteyen vatandaşlara önerim de turşuluk malzemeleri güzelce temizledikten sonra bidonlara doldurup özellikle üzüm sirkesi ve kaya tuzu ile kuracaklar. Lezzetli olması için kaya tuzu, sarımsak ve maydanoz koymalılar.

kayserili-tursucu-1.jpg

Yalnız kurulacak turşu malzemesinin de yerli olması lazım, turşu da silolu malzeme olmaz. Yerli salatalık, acur, kelek bunların hepsi olur. Herkesin kendi kurma şekli var tabi. Herkesin kurması bir olmaz. Herkesin kendi el lezzeti ve damak tadı önemli burada. Kışın hasta olmamak için de turşu içilebilir. Turşu içilirse nezle grip olmaz. Turşu hazımsızlık, iştahsızlık ve bulantıya çok iyi gelir. Turşu içen kişi de sağlıklı ve sıhhatli olur” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN