Aile Bakanlığı yardım musluğunu fulledi! Sosyal yardım 45 bin TL'yi buldu: Kalem kalem açıklandı!

Aile Bakanlığı yardım musluğunu fulledi! Sosyal yardım 45 bin TL'yi buldu: Kalem kalem açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan ödemeler genişletiliyor. Peki hangi yeni ödemelere başlandı? Kimler faydalanacak? Tüm detaylar haberimizde.

İhtiyaç sahibi vatandaşların maddi anlamda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için düzenlenen sosyal destek ödemeleri kapsamında yeni yardımlar da eklenmeye başladı. Peki hangi yeni yardımlar kimlere yapılacak? Başvuru nasıl olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YENİ SOSYAL DESTEKLER BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara sağlanan ödemelere üç paket daha eklendi. Bu kapsamda 45 bin TL'den başlayarak vatandaşa hibe edilecek. Evini yenilemek isteyen, prefabrik ev yaptırmak isteyen ya da betonarme yaptırmak isteyen vatandaşlar için yapılacak ödemeler en az 45 bin TL olacak. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 5 bin TL eşya yardımı da yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında evini yenilemek isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu ödemelerden faydalanabilecek. Ödemelerden sadece ihtiyaç sahibi ve maddi anlamda geliri yeterli olmayan vatandaşlar faydalanabilecek. 

Yeni Ev Yardımları

Ödemelere başvuru yapabilmek için diğer önemli şart ise hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması olarak belirlendi. Bu şartları taşıyan ihtiyaç sahibi vatandaşlar anında başvurularını oluşturabilecek. Yeni yardımlara göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara 5 bin TL eşya yardımı, prefabrik ev yapımı için 200 bin TL'ye kadar ödeme, betonarme ev yapımı için en az 45 bin TL, en fazla 150 bin TL sosyal destek ödemesi yapılacak. Ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak oluşturabilecek. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına Barınma Yardımı yazıp önünüze çıkan formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız gerekiyor. Başvuru sonuçları 10 gün içinde belirleniyor ve başvuru sorgulamaları da e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Ödemeler kimlik numaralarının son rakamına göre PTT aracılığıyla yapılıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN