Aile Bakanlığı’ndan kadınlara özel ödeme! PTT’ye giden herkese 1.870 TL nakit destek: Başvuran herkesin cebi parayla dolacak!

Aile Bakanlığı’ndan kadınlara özel ödeme! PTT’ye giden herkese 1.870 TL nakit destek: Başvuran herkesin cebi parayla dolacak!

Kadınlara düzenli olarak aylık 1.870 TL para ödemesi yapılmaktadır. Bu ödemeler Aile Bakanlığı tarafından başlatılmış olup, her ay PTT şubelerinden kimlik belgesiyle ödeme alınabilmektedir. Detaylar haberimizde...

Dar gelirli ailelere yönelik devlet destek ödemeleri hâlâ düzenli olarak yapılmaktadır. Ev hanımları, maddi destek almak isteyenler arasında bu destek ödemeleri hakkında araştırmalar yapmaktadır. Özellikle dul ve yetim aylığı alan çalışmayan ev hanımları için düzenli destek ödemeleri yapılmaktadır. Eşini kaybetmiş veya babası vefat etmiş olan kadınlar için her ay düzenli destek ödemeleri yapılmaktadır.

4.125 TL'YE KADAR ÖDEME YAPILACAK

PARA

Eğer sigortalı olarak çalışan bir eş vefat ederse, geride kalan eş veya çocuk yoksa, anne veya babaya maaş bağlanabilmektedir. Yasalar gereği, alınan son maaş miktarının %75'i eşe bağlanırken, eğer eş çalışıyorsa bu oran %50 olarak hesaplanmaktadır. Ayrıca, ikiden fazla yetim çocuk varsa eş için %50, yetim çocuklar için ise %25 oranında maaş bağlanmaktadır.

Dul ve yetim maaşı hesaplanırken en düşük emekli maaşı üzerinden belirleme yapılmaktadır. 2023 yılı Ocak zammı sonrasında en düşük emekli maaşı taban fiyatının 5.500 TL olduğu belirtilmektedir. Dolayısıyla, hesaplamalar bu tutar üzerinden yapılmakta ve %25 diliminde 1.375 TL, %50 diliminde 2.750 TL, %75 diliminde ise 4.125 TL olarak hesaba yatırılmaktadır. Ancak emekli maaşlarına yapılan %36 zamla birlikte bu ödemelerin 1.870 TL'ye kadar çıkabileceği belirtilmektedir.

Erkek ve kız çocukları belirli kurallar çerçevesinde yetim maaşı alabilmektedir. Erkek çocuklar 18 yaşına kadar bu maaştan yararlanabilirken, kız çocuklarının ise evlilikleri olmadığı sürece ömür boyu bu maaştan faydalanabilecekleri ifade edilmektedir. Öğrenciler ise 20 yaşına kadar bu maaştan yararlanabilirken, üniversite öğrencileri ise 25 yaşına kadar yetim aylığından faydalanabilmektedir.

Eğer kız çocuğu evli değilse, babası öldüğünde evli olsa dahi boşandığı anda yetim aylığından yararlanabileceği belirtilmektedir. Bu şekilde sigortalı çalışan bir babanın evli kızı, babasının ölümü durumunda yetim aylığı alabilecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN