Aklınızı alacak akıl bulmacası: Mutfağın içine gizlenmiş fareyi sadece en zekiler 15 saniye içinde tespit edebilir!

Aklınızı alacak akıl bulmacası: Mutfağın içine gizlenmiş fareyi sadece en zekiler 15 saniye içinde tespit edebilir!

Optik illüzyon zeka bulmacası: Yüksek zeka sahibi insanlar bu optik illüzyon testini başarı ile çözebilir. İnsanların sadece %1'i mutfağın içine gizlenmiş Fareyi 15 saniye içinde görebiliyor. Resmin içinde gizlenen fareyi bulabilir misin?

Bu zeka bulmacası görseli hem çocuklar hem de yetişkinler için yapboz olarak paylaşıldı. İllüzyon, izleyicileri “Kurabiyeyi çalan fareyi bulabilir misin?” diye sorarak mutfaktaki fareyi bulmaya zorlar. Bu optik illüzyon görüntüsünde, mutfak eşyaları ve aletlerle dolu bir mutfak bulunmaktadır. Mutfak levhasında taze pişmiş kurabiyeler ve meyveler tutulur. Ama mutfağın içinde bir fare mi var? Bu görseldeki fareyi insanların sadece %1'inin bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

1-005.jpg

MUTFAĞIN İÇİNE GİZLENMİŞ FAREYİ YALNIZCA %1'İ TESPİT EDEBİLİR

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türünü görmüş olmalısınız. Optik bir yanılsama, bir nesnenin veya çizimin veya beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan insanların zihin büken, derinden büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Böyle akıllıca bir örnek, bir Farenin resmin içinde bir yerde saklandığı bir Mutfak görüntüsünde görülebilir.

FAREYİ 15 SANİYEDE GÖRDÜNÜZ MÜ ?

Dolaptaki plakalarla kamufle edildiğinden fareyi ilk başta fark etmek oldukça zor. Ancak birkaç saniye sonra şeklin içinden bunun mutfak eşyaları değil, rafta elinde kurabiyeyle oturan bir fare olduğunu anlayacaksınız. Görüntü, Mutfağın içine gizlenmiş fareyi bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin kafalarını kaşımasına neden oldu.

Hala mutfaktaki fareyi bulmakta zorlanıyorsanız, görmenize yardımcı olmak için buradayız. Optik illüzyonda, levha üzerinde kurabiyelerin saklandığı çok temiz ve düzenli bir Mutfak görebilirsiniz. Fare, mutfak eşyalarının tutulduğu rafta saklanıyor. Yakından bakarsanız, farenin ağzında bir kurabiye vardır. Size kolaylık sağlamak için aşağıda verilen resimde Fareyi vurguladık.

2-007.jpg

ZEKA BULMACASI AÇIKLAMA

Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyleyin bize, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş Fareyi gördünüz mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN