Aklınızı alacak optik illüzyon: İnsanların %90'ı bu resimde leoparı 9 saniyede tespit edemedi! Sen bulabilir misin?

Aklınızı alacak optik illüzyon: İnsanların %90'ı bu resimde leoparı 9 saniyede tespit edemedi! Sen bulabilir misin?

Optik İllüzyon: Bu resimde görkemli bir leopar var. İnsanların %90'ı leoparı 9 saniyede tespit edemedi. 9 saniyede bulabilir misin? Bu optik illüzyon mücadelesini şimdi deneyerek gözlem becerilerinizi test edin!

Optik illüzyonlar yüzyıllardır var olmuştur, ancak son yüzyılda insanların zihinlerini kandırarak dikkatini çekmek için yoğun bir şekilde kullanıldığı zaman ön plana çıkmıştır.

Gerçek, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar olmak üzere üç tür optik yanılsama vardır. Tüm optik yanılsamalar, beyni kandırmak olan merkezi bir temaya sahiptir. Gözlem yeteneğinizi şimdi test etmeye hazır mısınız? Harika, başlayalım.

1-002.jpg

LEOPARI 9 SANİYEDE GÖREBİLİR MİSİNİZ?

Yukarıda gösterilen resim, Afrika'da bir orman manzarasını gösteren büyüleyici bir resimdir. Bu görüntü, 9 saniye içinde ormanda bir leoparı tespit etmeniz istendiği için gözlem becerilerinizin bir testidir.

Optik illüzyonlar, bir bireyin zeka düzeylerini ve gözlem becerilerini test etmenin harika bir yoludur. Ancak bir bireyin zekasını belirlemenin tek yolu bu değildir. Ayrıca, genel beyin kapasitesini artırmak için en iyi egzersizlerden biridir.

Gerçek IQ seviyenizi gerçekten anlamanız gerekiyorsa, profesyonel olarak tasarlanmış IQ testlerine girmeniz önerilir. Bu tür sorunları çözmenin anahtarı, uygulama ile geliştirilebilecek iyi gözlem becerilerine sahip olmaktır.

LEOPARI 9 SANİYEDE GÖRDÜN MÜ?

Resme dikkatlice bakarsanız, karşınızda oturan leoparı fark edeceksiniz. Bulmaca severler için en kolay zorluklardan biridir. Bu nedenle, bu meydan okuma için zaman sınırı, bireylerin leoparı tespit etmesi için geçen ortalama süre olduğu için 9 saniye ile sınırlıdır.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Bazı şahin gözlü bulmaca çözenlerin leoparı çoktan fark ettiğine inanıyoruz. Leoparı görmeyenler ve çözüm arayanlar aşağıya kaydırabilir.

Leopar, resmin merkezinin biraz sağında, küçük bir ağacın altında dinlenirken görülebilir. Kırmızı ile vurgulanır.

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN