Almanya Türk işçilere kapıları açtı! Ayda 30 bin euro ile çalışacak personel arıyor: İş hazır, sıra işçide!

Almanya Türk işçilere kapıları açtı! Ayda 30 bin euro ile çalışacak personel arıyor: İş hazır, sıra işçide!

Yurt dışında çalışmak isteyen insanlar için müjdeli haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Peki Almanya işçi alım şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Yurt dışında çalışma hayali kuran insanların ilk tercihi olan Almanya işçi alımına devam ediyor. Peki işçi alım şartları nedir? Başvurular nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI

Almanya iş gücünü kapatmak için işçi alımına devam ediyor. Birçok farklı alanda gerçekleştirilen personel alımları Tıp, Mühendislik, Bilgisayar Programcılığı, Finans sektöründe çalışmak üzere olacak. Bu sektörlerde çalışan vatandaşların senelik gelirleri 50 bin Euro, yaklaşık 1 milyon TL oranlarını buluyor. Aynı zamanda birçok farklı restoran senelik 30 bin Euro maaşla garson arayışına devam ediyor. Almanya iş gücü açığı Şubat ayında 788 bin 4 oldu. Mart ayında da artarak devam etmesi beklenirken 2030 senesinde iş gücü açığının 7 milyon kişiyi bulması tahmin ediliyor. Almanya şirketlerinden yüzde 40'ı personel bulma sorunu yaşıyor. 2030 senesinde Almanya'da nüfusun 49.5 milyon, 2060 senesinde 35.7 milyon olması bekleniyor ve iş gücü açığı da giderek artıyor. Almanya personel alımlarında giden vatandaşlara ilk başta bir senelik vize veriliyor. Eğer şartlar yerine getirilirse çalışan kişi süresiz olarak ülkede kalma imkanı buluyor. 

Almanya İşçi Alımı

Yasal hazırlıklar sürerken Türk vatandaşlar çalışma vizesi ile ülkeye girebiliyor. Almanya'da güncel olarak açık pozisyonların yüzde 20 oranının iki aydır boş olduğu biliniyor. Almanya sektörlere göre işçi alım ve maaşları şu şekilde; Sağlık Sektörü için hekimler, hemşireler, sağlık personelleri aranıyor ve senelik olarak net gelir en az 30 bin Euro, doktorların ise 50 bin Euro'yu buluyor. Mühendisler de makine mühendisliği, sanayi kontrol mühendisliği, elektrik mühendisliği alanlarında aranıyor. Almanca bilen Türk mühendisler uygun işi bulup ülkeye gittikleri zaman senelik olarak 50 bin Euro gelir elde ediyor. IT ve yazılımcılar da bilgisayar programcıları, yazılımcılar, alandaki uzman kişiler olarak aranıyor. Bu sektörde Almanya'da çalışan kişilerin senelik ortalama gelirleri 50 bin Euro oranını buluyor. Ekonomist ve işletmeciler de son dönemlerde rağbet gören meslek dallarından oldu. Yeni işe başlayanlar için senelik olarak 45-50 Euro arasında gelir değişiyor. Müşteri temsilcileri için de fabrikalarda üretim yardımcı personel de alınabiliyor ve senelik gelirleri 50 bin Euro oluyor. Kaynakçı, kaloriferci ve demirci personellerin vize işlemleri de daha kolay oluyor ve senelik 40 bin Euro gelir elde edebiliyorlar. Nakliye ve lojistik sektöründe çalışacak işçiler iş büyüklüğüne göre gelir elde ediyor ancak ortalama senelik olarak 30 bin Euro gelir elde ediyorlar. Havacılık, medya ve hizmet sektöründe çalışacak personele çok fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu sektörde çalışan personeller senelik 50-100 Euro arasında kazanç elde edebiliyor. Garson olarak çalışan personellerin senelik geliri 30 bin Euro'yu buluyor. Son olarak havaalanında çalışacak personel ihtiyacı da çok fazla. Almanca ve İngilizce dili iyi bilen kişiler havaalanlarında çalışmak için tercih ediliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN