Araba kullanırken bu hata yakıtı sünger gibi çekiyor! Bunu yapanın parası cebinde kalacak: Yakıtın bitme nedeni meğer buymuş

Araba kullanırken bu hata yakıtı sünger gibi çekiyor! Bunu yapanın parası cebinde kalacak: Yakıtın bitme nedeni meğer buymuş

Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artması sürücülerin zorlanmasına neden olurken bu yöntem sayesinde resmen paraları ceplerine kalacak. Yakıtın anında bitme nedeni meğer buymuş. Amerika'nın önde gelen dergilerinden Wired, ise yaptığı bir araştırmayı okurlarıyla paylaştı.

Akaryakıt fiyatları sık sık zam almaya devam ediyor. Her ne kadar bir indirim bir zam şeklinde devam etse de fiyatlar her geçen gün daha cep yakıcı hale geliyor. Sürücüler ise akaryakıttan tasarruf etmenin yollarını arıyor. Bu kapsamda Amerika’nın önde gelen dergileri arasında yer alan Wired, akşam bir çalışma yaparak hangi hızlı araç kullanılırsa aracın daha az yakıt tüketeceği araştırdı.

ARACI KULLANDIĞINIZ HIZA DİKKAT EDİN

Yalnızca Türkiye’de değil dünya genelinde de akaryakıt fiyatlarında ciddi yükselişler söz konusu. Brent petrol fiyatlarının artışı, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, ekonomik kriz gibi birçok neden petrol fiyatlarında etki ederken araç sahipleri bu konuda en mağdur olan taraf oldu. Yakıttan tasarruf etmek, cepten çıkan parayı en aza indirebilmek için çözüm arayışlarına başlayan araç sahiplerine bir çözüm geldi.

yeni-proje-22.jpg

Ege Gündem'de yer alan habere göre, artan petrol fiyatlarına ilişkin bazı araştırmalarda bulunan Wired dergisi, sürücülerin tasarruf edebilmeleri için yeni yöntemler ortaya çıkar. Amerika merkezli bu dergi aralık ayı yazısında “vakit nakittir ama akaryakıtta nakittir” başlığı ile araba kullanırken hangi hızda sabit gidilmesi gerektiğini açıkladı.

Herkesin bildiği üzere araç yüksek hızla gidiyorsa fazla yakıt yakıyordu. Bunun yanı sıra çok fazla dur kalk yapmak da aracın fazla yakıt tüketmesine neden olur. Bu kapsamda Amerika’da yapılan bir araştırma abd'de bir asgari ücretli kişinin aracında kullanması gerektiği ideal hız 106 km/s olarak belirlendi. Yapılan bu çalışma Amerika’da ortalama saatlik asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarına göre elde edildi.

yeni-proje-23.jpg

TÜRKİYE’DE İSE SONUÇ ÇOK BAŞKA

Amerika'da yapılan çalışma Amerika’daki asgari ücret ve petrol fiyatlarına göre yapıldığı için bu çalışmayı Türkiye’ye uyarladığımızda karşımıza başka bir sonuç çıkıyor. Akşam bu kapsamda İstanbul’daki güncel akaryakıt fiyatlarını ele alacak olursak 38.06 lira seviyesinde diyebiliriz. Ortalama asgari ücret ise 11 bin 402 lira olarak hesaplandığında ülkemizde kişinin kullandığı aracın hızı saatte 77 km geçmediği takdirde en az yakıt harcayacak hale gelecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN