Araç lastiklerine 1 lira sıkıştırmak bakın ne işe yarıyor? Hayat kurtaran bu yöntem çok işinize yarayacak

Araç lastiklerine 1 lira sıkıştırmak bakın ne işe yarıyor? Hayat kurtaran bu yöntem çok işinize yarayacak

Seyir halinde hem kendi can güvenliğiniz hem de yolcuların can güvenliği için alabileceğiniz bazı basit tedbirler bulunuyor. Bunlar arasında son zamanlarda en popüler olan yöntem ise 1 TL yardımıyla yapılan bu yöntem oldu. Peki araç lastiklerine 1 TL sıkıştırmak ne işe yarıyor? Gelin beraber bakalım…

Herhangi bir yolculuğa çıkmadan önce aracınızın kontrollerini yapmanız hayati öneme sahip. Hem kendi can güvenliğiniz hem de beraberinizde yolculuk yapan kişilerin can güvenliği için arabanızın iyi durumda olması oldukça önemli. Özellikle de araç lastiklerinin sık sık kontrol edilmesi ve yolculuğa çıkmadan önce detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Lakin bunun için uzun bir zaman harcamanıza gerek yok. Sadece 1 TL yardımıyla aracınızın lastiklerini kontrol edebilirsiniz.

yeni-proje-93-001.jpg

ARAÇ LASTİKLERİNİ MADENİ PARA İLE KONTROL ETME

Eğer aracınızın lastikleri yıprandı oysa bu durum aracın yola tutunmasını zorlaştırarak kaza riskini artırır. Dolayısıyla aracınızın lastiklerinin her zaman bakımlı ve iyi olması hayati bir önem taşıyor. Arabanızın lastiklerine kontrol etmek için uzun uzun aşamalardan geçmenize gerek yok. Sadece 1 TL yardımıyla aracınızın lastiklerini kontrol edebilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte 1 lira yardımıyla araba lastiklerini kontrol etmenin aşamaları...

yeni-proje-92-001.jpg

  • İlk olarak ihtiyaç duyacağınız malzeme 1 TL olacak.
  • Daha sonra lastiklerin dişlerinin arasında bulunan derin çukurlara dik bir şekilde 1 TL’yi yerleştirin.
  • Madeni parayı lastiğin dişleri arasındaki ince kanallara dik şekilde yerleştirdikten sonra madeni paranın sarı halkası görünmüyorsa bu lastiğinizin hala kullanılabilir olduğuna işaret etmektedir. Yani lastik dişleri madeni paranın sarı halkasını gizleyecek kadar derinliğe ve sağlamlığa sahiptir.
  • Eğer ki madeni paranın sarı halkası görünmüyorsa bu durum lastiğinizin yıprandığını gösterir. Dolayısıyla herhangi bir kazaya mahal vermeden lastiklerinizi değiştirmenizi tavsiye ederiz.

yeni-proje-94.jpg

KONTROL EDERKEN BUNLARA DİKKAT

Madeni para yardımıyla lastiklerinizi kontrol ederken kış lastikleri için 1 TL yaz lastikleri için 50 kuruş kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Öte yandan lastiklerin her birinin tek tek test edilmesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN