Araç sahipleri karalar bağlayacak! Benzin ve motorin 30 TL'ye dayanacak: O tarihe aman dikkat!

Araç sahipleri karalar bağlayacak! Benzin ve motorin 30 TL'ye dayanacak: O tarihe aman dikkat!

Petrol fiyatlarında artışlar ne kadar daha sürecek. Sektör kaynaklarının yorumları...İşte detaylar...

BENZİN VE MOTORİNDE GÖRÜLMEMİŞ ARTIŞ!

Petrol fiyatlarının inişli çıkışlı olması çoğu kez motorin ve benzin fiyatlarının da inip çıkmasına neden oluyor. Benzin son dakika bilgisine göre 26 TL seviyelerini motorin ise 28 TL seviyelerini geçecek.

akaryakıt

Brent petrol fiyatlarının doların yükselmesi ile birlikte artışa geçmesi araç sahiplerinin canını sıktı. 12 Nisan’dan itibaren yükseliş trendine geçen benzin ve motorin fiyatları katlanıyor. Önümüzdeki günlerde benzin ve motorin fiyatlarının 30 lirayı göreceğini belirten sektör kaynakları doların yükselişinin sürmesi halinde bu senaryonun gerçek olacağını belirtiyor.

Sektör kaynakları petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 2 lik artış TÜFE’de daha fazla artış beklediklerini belirtti.

12 Nisan 2023’de EST'de, Brent ham petrolü %2 artışla 87,32 dolardan işlem gördü ve gün içinde 1,71 dolar kazanç elde etti. West Texas Intermediate ( WTI ), gün için 1,76 dolar kazançla %2,16 artışla 83,29 dolardan işlem görüyordu.

Mizuho Securities enerji vadeli işlemleri direktörü Robert Yawger, Reuters'e yaptığı açıklamada, "TÜFE rakamı, bir dereceye kadar, Fed'in yıl sonuna kadar faiz oranlarını düşürmeye başlayacağını ima ediyor. Bu, enerji talebinde olumlu bir gelişme" dedi.

SEKTÖR KAYNAKLARI NE DİYOR?

Convera kıdemli piyasa analisti Joe Manimbo, "Manşet enflasyonun beklenenden daha fazla düşmesi, Fed'in temelde bir tane daha ve bitti görüşünü destekliyor" dedi. Renaissance Macro Research'ün ekonomi başkanı Neil Dutta, Yahoo Finance tarafından "stagflasyon ihtimalinin düştüğü ve yumuşak iniş ihtimalinin arttığı" şeklindeki sözlerinden alıntı yaptı. Sektör temsilcileri petrol fiyatlarında bu tarz artışların devam edeceğini belirtirken brent petrol ün varil fiyatının 100 doları da geçeceğini ifade etti. Bu artışta benzin fiyatlarının 26 lirayı geçmesi, motorin fiyatlarının da 28 lirayı geçmesi anlamına geliyor. Son benzin fiyatları ise İstanbul’da 22.46 TL/LT, motorin 21.12 TL/LT, LPG ise 10.52 TL/LT olarak belirtildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN