Artan şampuan fiyatlarına alternatif çözüm! Kendi şampuanınızı kendiniz kolayca hazırlayın saçlarınızı şımartın

Artan şampuan fiyatlarına alternatif çözüm! Kendi şampuanınızı kendiniz kolayca hazırlayın saçlarınızı şımartın

Doğal şampuanlara geçiş sizin ve çevreniz için harikadır. Bütçenizi aşmadan saçlarınızı şımartmak için listemizdeki ev yapımı hindistan cevizi yağı şampuan tariflerinden birini deneyebilirsiniz. Şimdi şampuanınızda hindistan cevizi yağının iyiliğinin tadını çıkarmaktan daha iyi bir şey yok.

Doğal şampuanlara geçiş sizin ve çevreniz için harikadır. Bütçenizi aşmadan saçlarınızı şımartmak için listemizdeki ev yapımı hindistan cevizi yağı şampuan tariflerinden birini deneyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı laurik asit açısından zengindir. Türevi, sodyum lauril sülfat, piyasada bulunan şampuanlarda sıklıkla kullanılan doğal bir temizleyicidir. Hindistan cevizi yağı, saç miline nüfuz edebildiği için saçınızı derinlemesine besler. Saçlarınızı da güçlü tutar.

Bu nedenle, saçlar için hindistancevizi yağı bazlı şampuanlar kullanmak iyi bir fikirdir. Aşağıdaki tariflere göz atın ve evde kendi şampuanınızı yapın.

basliksiz-23.jpg

KOLAY EV YAPIMI HİNDİSTAN CEVİZİ ŞAMPUANI

Malzemeler

  • ¾ su bardağı su
  • ½ fincan kastilya sabunu
  • 2 çay kaşığı sofra tuzu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 çay kaşığı jojoba yağı
  • 20 damla hindistan cevizi yağı

Nasıl yapılır?

Suyu cezvede biraz ısıtın. İçine Kastilya sabununu dökün ve çok fazla köpük yapmadan hafifçe karıştırın. Tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak, yağları ekleyin ve iyice karışana kadar karıştırın. Bunu bir sıkma şişesinde saklayın ve gerektiği gibi kullanın.

basliksiz-25.jpg

NEMLENDİRİCİ PH DENGELİ ŞAMPUAN

Saç lifinin pH'ı 3,7 iken, kafa derisinin pH'ı 5,5 civarındadır. Şampuanlar bu iki seviyeden daha yüksek veya daha düşük olmamalıdır. Bir araştırma, şampuanların yaklaşık %68'inin 5.5'ten daha yüksek bir pH seviyesine sahip olduğunu ve bunun kafa derisi sağlığı için iyi olmadığını gösterdi.

pH seviyelerindeki bir dengesizlik mantar veya bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir. Çoğu saç bakım ürünü alkali kimyasallar içerir. Sonuç olarak, pH seviyeleri yükselir ve şampuanlardaki alkali, doğal sebum (asidik) ile reaksiyona girer. İşte pH dengeli bir şampuanı nasıl yapacağınız.

Malzemeler

  • ½ su bardağı hindistan cevizi yağı
  • ¾ su bardağı aloe vera jeli
  • 20 damla herhangi bir kokulu uçucu yağ

Nasıl yapılır?

Yağları ve jeli bir kapta tel çırpıcı ile karıştırın. Bunu bir kavanoza dökün ve soğutun.

Şampuan sabunlu köpük oluşturmaz çünkü her ikisi de karışımın alkalinitesini artıran kabartma tozu veya sıvı sabun içermez. Ama aynı şekilde uygulanabilir. Soğutulmuş karışım kalındır ve puding benzeri bir kıvama sahiptir. Saç derinize masaj yapmak kiri temizler ve ayrıca kan dolaşımını iyileştirir, bu da saç kalınlığını artırır. Şampuanı suyla yıkayabilirsiniz. Saçınızın yağlı olduğunu düşünüyorsanız, bir bardak elma sirkesi ile yıkayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ ÇEŞİTLİ FAYDALARI

  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Saçın kalitesini artırır ve kökleri güçlendirir.
  • Saç derisinin soğumasına yardımcı olur. Kafa derisi çok fazla terlerse, ter ve sebum, kepek ve kirle bir araya gelerek kafa derisinde kalın, kokulu bir döküntü tabakası oluşturur. Bu saça zarar verir ve doğal yağların saçın ucuna ulaşmasını engeller. Sonuç olarak, cansız, yetersiz beslenmiş saçlarınız var. Hindistan cevizi yağı şampuanı terlemeyi azaltır ve kepekten kurtulmaya da yardımcı olur .
  • Hindistan cevizi yağı nemin korunmasına yardımcı olur. Sıcak bir iklimde yaşıyorsanız, saçınızdaki nem kolayca buharlaşır. Bu koşullarda kuru, kıvırcık saçlar çok normaldir. Hindistan cevizi yağı kullanmak bunu önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN