ATM'den 200 TL çekenler dikkat! Hemen o detayı kontrol edin: 250.000 TL'niz olabilir!

ATM'den 200 TL çekenler dikkat! Hemen o detayı kontrol edin: 250.000 TL'niz olabilir!

Yanlış basılan ve yüksek rakamlara satışa koyulan banknotlar internet üzerinde ilgiyle takip ediliyor. Peki 200 TL'yi 250 bin TL'ye satmak mümkün mü? Tüm detaylar haberimizde.

Birçok vatandaş ATM aracılığıyla çektiği banknotlarda hatalı basım olduğunu fark etmesiyle paralarını yüksek rakamlara satışa koyuyor! Peki hatalı basımlar nasıl anlaşılır? Hatalı basım banknotlar ne kadara satılabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HATALI BASIM BANKNOTLAR

Van İpekyolu ilçesinde ikamet eden Sezgin Yılmaz isimli bir vatandaş alışverişi sonrasında para üstü olarak aldığı 5 TL'nin yanlış basıldığını anladı ve banknotun üstünde sağ üst taraftaki 5 sayısının yarısının olmadığını fark etti ve Merkez Bankası'na gitti. Sezgin Yılmaz hatalı basım parayı onaylayarak 50 bin TL'ye satışa koydu. Aynı olay 200 TL banknot için de yaşandı. Basım hatası olabilen banknotları vatandaşlar internet üzerinden yüksek fiyatlara satışa koyuyor ve koleksiyon yapan insanların dikkatini çekeceğini düşünüyor. İnternet üzerinden hatalı basım olan 200 TL banknotlar 20 bin TL'den 300 bin TL'ye kadar satılabiliyor. 200 TL banknotun yazım hatası olması Kocaeli'nde ikamet eden bir vatandaşın başına geldi. Bir market işletmecisi vatandaş eline aldığı 200 TL banknotun ilk olarak sahte olduğunu düşündü ve bankaya gitti. Banka görevlileri tarafından paranın sahte değil hatalı basım olabileceğini öğrenen market işletmecisi Kerim Canbaz isimli vatandaş elinde olan 200 TL banknotu ATM üzerinden hesabına yatırmak isterken hatalı para uyarısı alarak parasını geri aldı. Banka görevlilerine danışan Canbaz paranın sahte değil hatalı basım olduğunu öğrendi. Banknotta Atatürk siluetinin olduğu kısımda 200 rakamının yazdığını öğrenen Canbaz, bu durumun koleksiyoncuların ilgisini çekebileceğini düşündü. 

Hatalı Basım 200 TL Banknot

Elindeki hatalı basım banknotu yüksek rakamlara satmak isteyerek çocuğunu yurt dışına eğitim için göndermek istediğini söyleyen Canbaz paranın ilk olarak hata uyarısı verdiğinde üzüldüğünü ama sonrasında hatalı basım olduğunu öğrendiğinde sevindiğini söyledi. Canbaz konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Bayram sebebiyle marketimizde ciddi bir yoğunluk vardı ve ilk üç gün para alışverişi hızlı şekilde ilerledi. Eşimle beraber kazandığımız parayı banka hesabımıza yatırmak istedik ve yatırdığımız 200 TL banknot uyarıyla bize döndü biz de kuşkulandık ve sahte diye düşündük. Ancak banka görevlilerine danıştığımızda bize paranın sahte olmadığını, hatalı basım olduğunu söylediler. Hatta banka görevlileri koleksiyoncu tanıdığı olduğunu ve yardımcı olacağını söyledi ve ilk teklifimizi aldık. Biz tek banka görevlisiyle yetinmeyip başka bankalardaki görevlilere de gösterip sahte olmadığından emin olduk ve hepsi koleksiyoncularla değerlendirebileceğimizi söyledi. Biz de bu şekilde buruk olan sevincimizi normal şekilde yaşayabildik.' Canbaz paralarla ilgili araştırma yaptığını da söyledi ve haber kaynaklarını araştırarak elindeki paradan sadece bir tane bulabildiğini, bu paradan sadece iki tane olduğunu ve birinin de kendisinde olduğunu söyledi. Koleksiyoncular tarafından teklifler almaya başladığını belirten Canbaz en yüksek rakamı veren kişiye satış yapacağını söyledi. Piyasada görülen hatalı basım paralarda genel olarak rakam eksikliği olduğunu ama kendisinde olan parada farklı bir hata olduğunu belirten Canbaz kafasındaki rakam gelirse oğlunu yurt dışı eğitimine göndereceğini söyledi. Hatalı basım parayı değerlendirmek isteyen Canbaz'ın yanında koleksiyoncu Esat Kaplan da açıklamalarda bulundu. Esat Kaplan sosyal medyada bu durumun çok sık yaşanmaya başladığını, hatalı basım diye bir şey olamayacağını, Merkez Bankası'nın basılan paraları yüzlerce makine aracılığıyla kontrol ettiğini, ortaya atılan bu fikirlerin Merkez Bankası'nı karaladığını ve spekülasyon yapıldığını söyledi. Koleksiyoncu Kaplan, o paranın kendisine gelse almayacağını, gidip polise şikayet edeceğini, bu paralarla koleksiyoncuların da başının belada olduğunu ve bu paraların hiçbir değeri olmadığını belirtti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN