ATM'den para çekerken aman dikkat! Bu tuzağa düşenin tüm parası yok oluyor!

ATM'den para çekerken aman dikkat! Bu tuzağa düşenin tüm parası yok oluyor!

ATM kullananlara kötü haber geldi. Dolandırıcılık haberleri günden güne artış gösterirken dikkat edilmesi gerekenler duyuruldu. ATM'lerden para çekme, yatırma ya da farklı işlemler yaparken dikkat edilmesi gerekenler haberimizde.

ATM'lerde sıkışan kartlar üzerine ne yapılması gerektiği sıklıkla araştırılırken okurlarımız için tüm detaylara haberimizde yer verdik. Dolandırıcılık haberleri üzerine ATM kullananların dikkat etmesi gerekenler...

ATM'DE SIKIŞAN KART İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

ATM'lerde sık kullanımdan dolayı arızalar oluşurken işlem sırasında kart sıkışma durumuyla karşı karşıya kalınabilir. Banka kartınız, ATM'nin kart girişinde takıldığında kartınızın başından ayrılmamanız gerekir. Bu durumda sıkışan ATM'nin müşteri hizmetlerini arayarak yaşanılan mağduriyeti anlatmanız gerekir.

KREDİ KARTI ATM'DE SIKIŞTIĞI ZAMAN NE YAPILIR?

İlgili bankanın müşteri hizmetleri aranarak sıkışan kartın iptalinin gerçekleştirilmesi gerekir. Bazı bankalar telefondan iptal işlemi gerçekleştiremediğinden anında bulunduğunuz bölgeye yetkili kişiler yönlendirilir. Yetkili kişinin işlemleri yapması üzeri kart iptali tamamlanır ve bulunduğunuz yerden rahatlıkla ayrılabilirsiniz.

ATM

ATM'DEN PARA ÇEKERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

ATM üzerinde işlem yaparken kart şifrenizi başka kişilerin görmemesine özen gösterin.

ATM paneli üzerinde her zamankinden farklı bir durum söz konusu ise bankanın müşteri hizmetlerini arayarak bildirin.

Banka ya da kredi kartı şifrenizi belirleyerek sizin ya da yakınlarının doğum tarihi ya da cep telefon numarası yapmamaya dikkat edin. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN