Ayşe Hatun Önal mahkemelik oldu

Ayşe Hatun Önal mahkemelik oldu

Ünlü şarkıcı Ayşe Hatun Önal'ın 11 yıldır ikamet ettiği Üsküdar'daki dairesinin aidat borcunu bir yıldır ödemediği ve bu nedenle icralık olduğu ortaya çıktı. Şarkıcının 10 yılı dolduğu için kontratı süresiz hale gelince, ev sahibi daireyi boşaltması için ihtarname gönderdi. Önal, ihtar süresi geçmesine rağmen evi boşaltmayınca ev sahibi bu kez de mahkemeye başvurarak şarkıcının evden tahliyesini talep etti. Mahkeme, kiracının kira akdinin fesih edilerek ikametten tahliye edilmesine hükmetti.

1999 yılında Türkiye güzeli seçilen ve mankenlik kariyerinin ardından şarkıcılığa adım atan Ayşe Hatun Önal'ın 11 yıldır kiracı olarak ikamet ettiği dairesini mahkeme kararına rağmen terk etmediği ortaya çıktı.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan bir apartmanda oturan Ayşe Hatun Önal'ın ev sahibi, kontrat süresiz kira sözleşmesine döndüğü için noter aracılığıyla evi boşaltması için ihtarname gönderdi.

ayse-hatun-onal.jpg

İhtar süresinin geçmesine rağmen dairede 12 bin 500 TL'ye oturan şarkıcı evi boşaltmadı. Ev sahibi bu kez avukatı Koray Özdoğan aracılığıyla Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak kiracısının tahliyesini talep etti.

Ev sahibi tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Ayşe Hatun Önal'ın 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren kiracısı olduğu, 10 yıllık süre dolduğu için kontratın süresiz hale geldiği ve bu nedenle kanunen evi boşaltması gerektiği yer aldı.

MAHKEME EVDEN TAHLİYESİNE HÜKMETTİ

Sulh Hukuk Mahkemesi davayı kabul ederek ilk duruşmasında ön inceleme yapılmasına karar verdi.

ayse-hatun-onal2.jpg

İcra Hukuk Mahkemesi kiracının kira akdinin fesih edilerek ikametten tahliye edilmesine hükmetti.

Ayrıca Önal'ın, oturduğu dairenin apartman aidat borcunu da bir yıldır ödemediği ve bu nedenle icra takibi başlatıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN