Bakanlık yardım ödemelerinde vites artırdı! 50 bin TL'ye kadar yardım yapılacak: Başvuru şartları tek tek açıklandı

Bakanlık yardım ödemelerinde vites artırdı! 50 bin TL'ye kadar yardım yapılacak: Başvuru şartları tek tek açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Nisan Ayı Destek Planlarını Açıkladı. Düşük gelirli aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın “Konut Yardımı Destek Programı”ndan yararlanabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Nisan Ayı Destek Planlarını Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kısa bir süre önce, uygun başvuru sahiplerine 45.000 TL'lik üç yeni destek ödemesini içeren yeni bir destek programını duyurdu. Evlerini yenilemek için yardıma ihtiyaç duyan düşük gelirli aileleri hedefleyen program, prefabrik ev veya betonarme ev yapım modelleri için fırsat sunuyor.

Konut Yardımı Destek Programı

Bakanlığın desteğinden yararlanmak isteyenlerin, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması da dahil olmak üzere belirli koşulları karşılaması gerekiyor. Sadece düşük gelirli aileler bu geri ödemesiz ödemeleri alabiliyor. Barınma yardımı destek programına başvurular, e-devlet sistemi üzerinde "Barınma Yardımı" anahtar kelimesi ile yazılı başvuru formu doldurularak yapılabilir. İhtiyacı olanlar, en az 45.000 TL hibe desteği ile eşya, ev yapım ve onarım yardımına erişebilecek. Ayrıca mobilya yardımı için de 50.000 TL'lik bir limit belirlendi. Detaylar henüz paylaşılmadı.  

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN