Balık sezonu açıldı tezgah nöbeti başladı! İçlerinde öyle biri var ki şifası dillere destan! En faydalı balık seçildi

Balık sezonu açıldı tezgah nöbeti başladı! İçlerinde öyle biri var ki şifası dillere destan! En faydalı balık seçildi

Kış denildiğinde akla ilk gelen lezzet balık olurken tezgahlarda rengarenk donatılıyor. Hem vitamin hem de mineral deposu olan balıkların içerisinde öyle bir tanesi var ki hem lezzetiyle hem de şifasıyla tüm cinslerini solluyor. Faydasını öğrenen sofrasından eksik etmiyor. İşte en faydalı balık…

İçeriği ile oldukça güçlü bir vitamin ve mineral deposu haline dönüşen balıklar Omega 3 yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Farklı çeşitlerde balık türleri yer alırken içlerinden öyle bir tanesi var ki besin değeri ile diğer hepsini solluyor. Hem temizlemesi hem de tüketmesi oldukça pratik olan bu balık sofralardan da eksik edilmeyecek. İşte en faydalı balık…

TÜRLERİNDEN AYRILIYOR

Diğer balık türlerine göre kendini belli eden palamut hem temizleme hem de tüketme açısından son derece pratiktir. Lezzetli oluşu nedeniyle kış sofralarında sık sık tüketilen palamut Dünya çapındaki okyanuslarda yer alan bir balık çeşididir. Özellikle Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Karadeniz'de bulunan orta büyüklükteki bir periyolojik balık olan palamut sağlık açısından çok sayıda fayda sağlamaktadır.

PALAMUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Temel besin değeri açısından oldukça zengin bir balık olan palamut, mükemmel bir protein, Omega 3 yağ asidi, vitamin ve mineral kaynağıdır. Bir porsiyon palamut içerisinde gerekli olan B12 vitaminini karşılayacak değerler yer alırken selenyum ve niasin de yer almaktadır.

palamut-1.jpg

Doymuş yağ oranı düşük bir besin olan palamut kalp açısından da sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kemik ve kas gelişimine katkı sağlayan fosfor, potasyum ve magnezyum içeriği zengin olan palamut balığı dengeli beslenen kişilerin de tüketmesi gereken önemli bir üründür.

palamut-2.jpg

TEZGAHTA BİR TANE KALMIYOR

Az kılçığı bulunan ve kolay tüketilen palamut balığı tezgahlarında en çok tercih edileni oluyor. İçerisinde yer alan Omega 3 yağ asitleri inflamasyon azaltmaya ve kalp damar hastalıkları riskini en aza indirmeye yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra kötü kolesterol düzeyini azaltarak iyi kolesterol düzeyini arttıran palamut, kalp damar hastalıklarını da önlemiş oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN