Balkabağı soymanın püf noktası! Bunu bilenler hazır kesilmiş almıyor: Bu yöntemle patates gibi soyulacak

Balkabağı soymanın püf noktası! Bunu bilenler hazır kesilmiş almıyor: Bu yöntemle patates gibi soyulacak

Kış mevsiminin en çok tüketilen sebzelerinden biri olan bal kabağı temizlenmesi ve soyulması yönünden biraz zahmetli bir sebzedir. Lakin doğru bir yöntem kullanıldığı takdirde adeta patates soyar gibi hızlıca soyulabilir. İşte bal kabağı soymanın püf noktaları…

Balkabağı genellikle kış aylarında satılan ve bu mevsimde tüketilen bir sebzedir. Özellikle tatlısıyla oldukça çok seveni olan balkabağının sağlığa da birçok faydası vardır. İçerisinde bulunan yüksek miktarda potasyum, fosfor kalsiyum magnezyum sodyum ve demir sayesinde vücudun ihtiyacı duyduğu vitamin ve mineralleri sağlar. Ayrıca bol lifli bir sebze olduğu için vücut sağlığına çok faydalıdır.

yeni-proje-1-006.jpg

Balkabağının içerisinde bulunan vitaminler vücuttaki kirli kanı temizlemeye yardımcı olurken, kalorisi düşük posası bol olmasından dolayı sindirimi düzene sokar. Bu özellikleriyle kilo vermeye yardımcı olan balkabağı, birçok farklı şekilde yapılarak tüketilebilir. Lakin her yapımın en zorlu kısmı balkabağını soymaktır. Ama bu yöntemle artık balkabağı soyarken çile çekmenize gerek kalmayacak.

yeni-proje-2-004.jpg

BALKABAĞI SOYMA YÖNTEMLERİ

Yasemin’de yer alan habere göre, Balkabağı soymadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli konu balkabağı seçimidir. Balkabağını seçerken yüzeyinin mat, sert ve gergin olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra üzerinde leke bulunmamasına ve çatlaksız olmasına da özen gösterilmelidir.

yeni-proje-3-002.jpg

Doğru seçilen balkabağı ilk olarak iyice temizlenmeli ve kabuklarından çok fazla kesmeden bu işlem yapılmalıdır. Eğer kabuklarından çok fazla alırsanız bal kabağının vitaminlerini yok etmiş olursunuz.

Kolay soymak adına bir çatal yardımıyla balkabağının bazı yerlerinde delikler açabilir ve içeriye hava girmesini sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN