Banyoda havlu saklayanlar sakın yapmayın! Nemlenince mikrop yuvası oluyor... Bu eşyaların yeri banyo değilmiş

Banyoda havlu saklayanlar sakın yapmayın! Nemlenince mikrop yuvası oluyor... Bu eşyaların yeri banyo değilmiş

Banyoda havlu saklayanlar, bunu sakın yapmayın! Nemlendiği zaman adeta mikrop yuvasına dönüyor! Bu eşyaların yeri banyo değilmiş...

Banyoda bulunan bazı eşyaların, görünüşte zararsız olmalarına rağmen sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtiliyor. Özellikle nemli ortam, havlu ve diğer eşyalar için bir tehlike kaynağı olabilir.

EVCİL HAYVAN KUMU VE BAKTERİ OLUŞUMU

Kedi kumu nasıl değiştirilir? Kedi kumu kaç günde bir değiştirilmeli? - Yaşam Haberleri

Evcil hayvan kumunun banyo ortamında bulunması, nemle temas etmesi durumunda hoş olmayan kokuların yayılmasına neden olabilir. Ayrıca, kumun dolgu özelliğini kaybetmesi de olası bir sonuçtur.

HAVLULARIN BAKTERİ YUVASINA DÖNÜŞMESİ

Havluları beyazlatmanın en doğal 5 yolu

Banyoda bırakılan havlular, temizlik görüntüsü altında bakteri yuvasına dönüşebilir. Nemli bir ortamda kalan havlular, zamanla farklı kokular yayabilir ve sağlık riski oluşturabilir.

BİTKİLERİN DOĞRU YERLEŞTİRİLMESİ

Banyo için uygun olmayan bazı bitkiler, gün ışığına ihtiyaç duyar. Bu bitkiler uygun olmayan hava koşullarında çürüyebilir ve mantar oluşumuna yol açabilir.

COVID-19 Sırasında Diş Fırçası Güvenlik İpuçları - Dent Suadiye

DİŞ FIRÇALARININ SAKLANMASI

Diş fırçaları, banyoda saklanıyorsa kapalı bir fırça kabında muhafaza edilmelidir. Bu, fırçaların temiz kalmasına ve sağlıklı kullanımına yardımcı olur.

DETERJAN VE TEMİZLİK MALZEMELERİNİN SAKLANMASI

Çamaşır makinesinde toz değil sıvı deterjan kullanın! Çünkü...

Temizlik malzemeleri de genellikle banyoda saklanır, ancak bu durum kimyasal ürünlerin etkilerini azaltabilir. Ayrıca, nemin bu malzemelerin yapısını bozabileceği unutulmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN