Banyoda ve mutfakta kararan silikonlara dakikalar içinde veda edin! İşte tesisatçıların o gizli ve basit yöntemi

Banyoda ve mutfakta kararan silikonlara dakikalar içinde veda edin! İşte tesisatçıların o gizli ve basit yöntemi

Banyo ve mutfaktaki kararan silikonlar canınızı sıkmasın! Bu yöntemle dakikalar içinde kirli görüntüye veda edebilirsiniz. Üstelik her evde bulunan malzemelerle ve hiç efor sarf etmeden! İşte tesisatçıların o gizli ve basit yöntemi...

Banyo ve mutfaklarda zamanla kararan silikonlar, oluşturduğu kötü görüntüyle ev sahiplerini rahatsız eden bir sorundur. Ancak, tesisatçıların sıkça kullandığı gizli ve basit bir yöntemle bu sorundan kurtulabilirsiniz. Bu yöntemle kararan silikonlar parlak ve yeni çekilmiş gibi tertemiz oluyor. İşte, evde kolayca uygulayabileceğiniz bu etkili temizlik yöntemi:

MALZEMELER

1 fincan karbonat

1 fincan sirke

Yağ çözücü

Çamaşır suyu

Pamuk

UYGULANIŞI

kararan-silikonlar-nasil-beyazlatilir-2-001.png

1 fincan karbonat ve 1 fincan sirkeyi bir kabın içerisinde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı kararmış silikonlu alanlara fırça yardımıyla uygulayın.

Silikonları karbonat ve sirke karışımıyla fırçaladıktan sonra, üzerlerine yağ çözücü ve çamaşır suyu dökün. Her yerine dağıttıktan sonra, silikonların üzerini pamukla kapatın.

Pamukla kapatılmış silikonları 4-5 saat bekletin. Bu süre zarfında karışımın etkisiyle silikonlardaki lekeler ve kararmalar önemli ölçüde azalacaktır.

Pamukları kaldırdığınızda tertemiz silikonlarla kararmış kötü görüntüden kurtulmuş olduğunuzu göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN