Baş ağrısını illetinden kurtulmak meğer bu kadar kolaymış! Doğal besinler bizlere sunulan birer mucize

Baş ağrısını illetinden kurtulmak meğer bu kadar kolaymış! Doğal besinler bizlere sunulan birer mucize

Baş ağrısı şikayetine karşı ağrı kesici gibi ilaç yöntemleri de işe yaramadığında bazı doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler ile başınızın ağrıması halinde bu besinlerden faydalanarak ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Peki, baş ağrısını en çabuk ne geçirir? Baş ağrısına ne iyi gelir evde yiyecek? Baş ağrısı için hangi meyve iyi gelir? İşte, baş ağrısını geçiren besinler...

Baş ağrısı yavaş yavaş gelebildiği gibi bir anda da gelebilen bir ağrı. Özellikle mevsim değişimlerinde birçok kişi baş ağrısından muzdarip. Yersiz bir anda ortaya çıkan baş ağrısından kurtulmak için birden fazla sağlık önerisi bulunuyor.

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN YİYECEKLER NELER?

LİMON DİLİMLİ ÇAY

Baş ağrısından kurtulmak isteyenler içtikleri çayın içerisine birkaç damla limon sıkabilir ya da 1 limon dilimi ekleyebilir. Şeker dengesizliği durumunda ya da stresin neden olduğu baş ağrıları bu şekilde bir dilim limon ekleyeceğiniz çay ile çözülebilir.

BAL

Çaya ekleyeceğiniz bir kaşık bal ihtiyaç duyduğunuz şekeri sağlayarak kan basıncını düzenleyecektir. Kan şekerinde meydana gelen dengesizlikler ve hastalıkların yol açtığı baş ağrısını çaya 1 kaşık bal ekleyerek ortadan kaldırabilirsiniz.

KARANFİL

Karanfil doğal bir ağrı kesici olarak bilinir. Bu da çaya eklenmesi halinde herhangi bir nedenden ortaya çıkan baş ağrısına iyi gelmesini sağlar. Karanfilin 1 tane alarak çay bardağı içerisine atın bu yöntem ile dakikalar içerisinde baş ağrısından kurtulduğunuzu göreceksiniz.

BİTTER ÇİKOLATA

Haberglobal'de yer alan habere göre, doğal kakao yağı içeren bitter çikolatalar beyin sağlığına iyi gelmesi ile bilinir. Sinirleri gevşeten ve rahatlatan biter çikolatadan az miktarda alarak çayın yanında tüketmek baş ağrısından kurtulmak için yeterli olacaktır.

KAHVE

Kafein vücutta su kaybına neden oluyor, su kaybı ise baş ağrısını tetikliyor. Bu çelişki nedeniyle kahvenin baş ağrısına karşı etkili olması da mümkün değil gibi görünüyor. Ancak eğer akşamdan kalma olduğunuz için baş ağrısı çekiyorsanız bir fincan kahve baş ağrınızın hafiflemesini sağlayabiliyor. Ancak gün boyu kahve içmek ağrıdan kurtulmanın iyi bir yolu değil.

YOĞURT

Eğer başınız zonkluyorsa vücudunuz kalsiyum için çağrı yapıyor olabilir. Beyin fonksiyonlarının iyi çalışması için gerekli olan kalsiyum yoğurtta bol miktarda bulunuyor. Şeker ve yapay tatlandırıcı kullanılmamış olanların tercih edilmesi öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN