Başarılı insanlar neden her gün aynı şeyi giyer? İşte sizi hayrete düşürecek neden...

Başarılı insanlar neden her gün aynı şeyi giyer? İşte sizi hayrete düşürecek neden...

Uzmanlar 'Üretkenliği artırmanın bir yolu var mı?' sorusuna 'Alışkanlıklar oluşturarak karar verme süreçlerinizi basitleştirin' diye yanıt veriyor. Başarılı insanlarda bu tavsiyeye uyuyorlar.

KARAR YORGUNLUĞUNA SON VERİN

Ortalama bir insanın her gün 35.000 karar verdiği söylenir. Kahvaltıda ne yenir? Hangi gömleği giymeli? Hangi kapıdan geçilir? Öğle yemeği için nereye gidilir?


Beyin gücünden tasarruf etmenin basit bir yolu, vermeniz gereken kararların sayısını azaltmaktır. En başarılı insanlardan bazıları bunu çoktan anladı. Her gün aynı şeyi giyiyorlar.

BAŞARI ÜNİFORMALAR İLE GELİR

Barack Obama yalnızca gri veya mavi takım elbise giyer. Mark Zuckerberg ikonik gri Brunello Cucinelli tişörtünü giyiyor. Steve Jobs siyah boğazlı kazağı, kot pantolonu ve New Balance spor ayakkabılarıyla ünlüdür.
İşte bunu neden yapıyoruz ve neden siz de yapmalısınız:

1. DAHA AZ ZAMAN KAYBEDERSİNİZ

Düzenli bir üniformaya sahip olmak, giyinmeyi hızlı ve kolay hale getirir. Beş hatta on dakika düşünmek yerine, kıyafetimi alıp üzerine geçirebilir ve yapılacaklar listendeki daha önemli şeylere geçersin.

2. BEYİN GÜCÜNDEN TASARRUF EDERSİNİZ

Obama'nın Vanity Fair ile yaptığı bir röportajda dediği gibi , "Karar verme enerjinize odaklanmanız gerekiyor. Kendinizi rutinleştirmeniz gerekiyor. Önemsiz şeylerle dikkatiniz dağılınca verimli bir gün geçiremezsiniz."

Aynı şeyi giydiğinizde, dikkatini dağıtmaktan kaçınmaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Sabahları giyinmek hiç düşünmenizi gerektirmez. Tüm bu karar verme gücünü doğrudan işinizi büyütmeye yönlendirebilirsiniz.

3. HER ZAMAN GİYDİĞİNİZ ŞEYDE KENDİNİZİ DAHA RAHAT HİSSEDECEKSİNİZ

Kıyafetlerinizi rahatınız için seçerseniz, her zaman iyi hissedersiniz. Kıyafetlerinizi belli bir stil içinde seçerseniz, her zaman iyi göründüğünüzü düşünürsünüz. Otomatik bir güven kazanırsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN