Bayram öncesi çifte bayram ettiren zam! Maaşlara yüzde 85 oranında zam müjdesi geldi

Bayram öncesi çifte bayram ettiren zam! Maaşlara yüzde 85 oranında zam müjdesi geldi

Tunceli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile toplam 63 çalışanın maaşına yüzde 85 zam yapıldı. Zam kararı ile işçiler bayramdan önce bayram etti.

Ramazan Bayramı öncesinde çalışanlara %85 zam yapıldı. Tunceli Belediyesi vatandaşlarının yüzünü güldürdü. Kimler zamdan faydalanabilecek? Merak edilen detaylar haberimizde.

ÇALIŞANLARA %85 ZAM YAPILDI!

Tunceli Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde çalışanlarına %85 zam gerçekleştirdi. Bu haber vatandaşların yüzlerini güldürdü. Tunceli Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası aralarında imzalanan sözleşme sonucunda 63 çalışanın maaşları zamlandı.PARA

Tunceli Belediyesi'nde sözleşmeli çalışan kişilerin çalışma saatlerinin düşürülmesi planlanmaktadır. Kademeli olarak 7 saatten 6 saate düşürülmesi planlanıyor. Tunceli Belediyesi ile DİS'e bağlı Genel- İş Sendikası aralarında imzalanan sözleşme sonucunda 63 kadrolu çalışanın maaşlarına zam yapılacaktır. Sözleşmeli olan çalışanların çalışma süresinin ağustos ayı itibari ile 8 saatten, 7 saate düşürülmesi planlanmaktadır. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, çalışanların aldığı maaşın yetmemesi durumunda işten de verim alınamadığını dile getirdi.

Çalışma saatlerinin 7-8 saat üzerinde olması durumunda yeterli verimin alınamayacağını Belediye Başkanı Maçoğlu şu şekilde belirtti: ''Çünkü yorulmaktadır, çalışanların enerjileri tükenmektedir. Halka hizmet esnasında gerekli çalışma enerjisi ve motivasyonunun olması önemlidir. Dünyadaki bilimsel araştırmalara bakıldığında da ortalama 4 saat çalışan bir çalışanın yaşamını ilerletecek kadar emek gösterdiğini göstermektedir.'' dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN