Beyaz saçlara 1 gecede çözüm! Kimyasal kullanmanıza gerek yok! İşte beyaz saçtan kurtulma reçetesi…

Beyaz saçlara 1 gecede çözüm! Kimyasal kullanmanıza gerek yok! İşte beyaz saçtan kurtulma reçetesi…

Kafanızın üstünde size göz kırpan beyaz saçlar korkulu rüyanız olmasın. Beyaz saçlardan kurtulmak için kimyasal yöntemlere başvurmanıza gerek kalmadı. Beyaz saçtan kurtulmanın reçetesi yazıldı. Hem de %100 doğal yöntemlerle beyaz saçlarınızı bir gecede ortadan kaldırabilirsiniz. İşte beyaz saçtan kurtulma reçetesi…

Saçlardaki beyazlamayı engellemek ve durdurmak için tam bin yıl öncesine dayanan bir yöntem bulunuyor. Saçların beyazlamasını boya kullanmadan durdurabilirsiniz. Sağlık konusunda birçok farklı bilgiyi günümüze taşıyan İbn-i Sina, beyaz saç konusunda da engin bilgilerine nesilden nesle aktardı. Yalnızca 3 tane yağ kullanarak bu problemden anında kurtulabilirsiniz. İşte beyaz saçtan kurtulma reçetesi…

BAN OTU YAĞI

Hem saçınızdaki beyazlardan kurtulmak hem de saçlarınızı daha gür bir hale getirmek için Ban otu yağından yararlanın. Beyaz saçlarınızı ortadan kaldırırken aynı zamanda saçlarınızı da güçlendirebilirsiniz.

ban-otu.jpg

KEÇİBOYNUZU YAĞI

Akdeniz ikliminde yetişen Keçiboynuzu besleyici özellikleri ile sık sık adından söz ettiriyor. İçerisinde yer alan bileşenler ile birlikte saç sağlığı için son derece yararlı olan Keçiboynuzu yağı, güçlü bir besin kaynağıdır. Saç beyazlamasını engellerken aynı zamanda saçların daha parlak ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

ÇÖREK OTU

Saç kırılmasını önleyen çörek otu yağı aynı zamanda nem kaybı yaşayan saçların da ilk başvurduğu çözüm oluyor. Saç derisindeki kaşıntı sorunlarını çözüm olan çörek otu yağı aynı zamanda kepeklenmeyi de engellemektedir. Saçlara parlak bir etki sağlayan çörek otu yağı saç beyazlamasının da önüne geçiyor.

sac-beyazlamasi.jpg

BEYAZ SAÇLAR NASIL ENGELLENİR?

Genellikle genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan saç beyazlaması yaşlanmaya ve çeşitli dış etkenlere bağlı olarak kendini gösteriyor. Saç beyazlamasını engellemek veya geciktirmek için uygulanabilecek bazı sağlık önerileri bulunuyor. Bunlar şu şekildedir:

SAĞLIKLI BESLENME

Herkesin gerek duyduğu protein, vitamin ve mineraller ile birlikte antioksidanlar saç sağlığına olumlu yönde etkilemektedir. Saç sağlığını korumak için balık, tavuk, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler meyveler, tam tahıllı ürünler gibi besin kaynaklarını tüketmeniz gerekiyor.

beyaz-sac-1.jpg

STRESTEN KAÇINMA

Saç beyazlamasına önermek için stresten uzak durmanız gerekiyor. Strese engellemek için yoga, meditasyon, derin nefes egzersizleri ile kendinizi rahatlatabilirsiniz.

SAÇ BAKIMI

Saçlarınızla düzenli olarak bakım yaparak saç tellerini güçlendirebilir doğal yağlar ve saç maskelerinden yardım alabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ya da argan yağı gibi ürünleri kullanarak saçınızı besleyebilir doğal şampuanlardan da yararlanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN