Beyin yakan optik illüzyon: Bu resimde kadın nereye bakıyor? Kadının hangi yöne baktığını bulabilir misin?

Beyin yakan optik illüzyon: Bu resimde kadın nereye bakıyor? Kadının hangi yöne baktığını bulabilir misin?

Herkesin iki yüzü vardır, tıpkı bu optik illüzyon görüntüsünde ki kadın gibi. Bu optik illüzyon resminde yer alan kadın sizce nereye bakıyor? Kadının hangi yöne baktığını bulabilir misin?

Herkesin iki yüzü vardır. Biri tüm dünyaya gösterdiğimiz yüz. Dünyanın görmesi için yarattığımız, kendi akıllıca tasarlanmış kişiliğimizdir. Bu görüntü, dünyayla bağlantı kurmamıza, arkadaşlıklar kurmamıza ve sağlam ilişkiler kurmamıza yardımcı olan görüntüdür. Dış dünyanın bizi tanımlaması için bir imaj oluşturur.

Ardından sadece bizim bildiğimiz yüz geliyor. Bu, dünyadan en uzun süre sakladığımız en özgün benliktir. Genellikle arzu edilen ilk görüntünün aksine, ikinci yüz kendi gölgeleriyle gelir. İkinci yüz gerçek benliğimizden, travmalarımızdan, arzularımızdan ve eğilimlerimizden bahseder.

RESİMDE KAÇ YÜZ OLDUĞUNU TAHMİN EDEBİLİR MİSİNİZ?

Neden her iki tarafada bakan bir kadın olduğunu merak ediyor musunuz? Çünkü görme duyunuzdan şüphe duymanıza neden olabilecek bir optik illüzyon görüntüsünü sunmak üzereyiz.

kapak.jpg

KADIN İLERİYE Mİ BAKIYOR YOKSA YAN TARAFA MI BAKIYOR?

Cevabınız ne olursa olsun, haklısınız! Peki nasıl? Bunun nedeni, bunun bir optik illüzyon görüntüsü olmasıdır. Optik illüzyonlar beyninizi aldatmak içindir ve çoğu zaman tek bir doğru cevap yoktur. Doğru cevap, beynin görüntüleri nasıl yorumladığına bağlıdır.

OPTİK İLLÜZYONUN ÇALIŞMASI

Beynimiz zekidir ama aynı zamanda kördür. Görmeden sorumlu duyu organlarımız olan gözlerimiz, etrafımızı saran şeyleri görmemizi ve beynimizi bilgilendirmemizi sağlar. Bazen beynimiz ve gözlerimiz arasında yanlış iletişim oluşur. Bazen beynimiz gözlerin ne söylemeye çalıştığını anlayamaz.

Beyin ve gözler karmaşık olmayan bir dilde konuşur. Mesajlar net bir şekilde aktarılır ve çoğu zaman beynimiz tam olarak gözlerimizin iletmek istediklerini yorumlar.

Mesela yanımdaki masada duran bir elma varsa, sadece elmaya bakarak beynim bana elmanın olgun olup olmadığını, elmanın benden ne kadar uzakta olduğunu ve ne kadar büyük veya küçük olduğunu söylerdi. Sadece gözümüzle cisme bakarak, zihnimiz sayesinde bu tür karmaşık sorulara cevap verebilir hale geliriz.

Bununla birlikte, beyin mükemmel tahminler yapmakta verimli olsa da, bazen bazı hatalar yapar. Bu hatalar optik illüzyonların temelidir.

Gözler ve beyin arasındaki iletişimin yorumlanması karıştığında optik bir illüzyon oluşur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN