Beyniniz çalışıyor mu? 2 dakikada öğrenin! Ampulü yakmak için doğru anahtar düğmesini bulabilir misin?

Beyniniz çalışıyor mu? 2 dakikada öğrenin! Ampulü yakmak için doğru anahtar düğmesini bulabilir misin?

Zeka testi: Şehirde bir elektrik kesintisi var. Ampulü açmak için doğru anahtar düğmesinin hangisi olduğunu bulabilir misin? İşte gözlem becerilerinizi ve zekanızı test edecek zeka bulmacası.

Zeka oyunları, zihninizi zorlayan ve oyuncuların beyinlerini kullanarak bir sorunu çözmeye veya kalıpları belirlemeye çalıştıkları eğlenceli bulmacalardır. Genellikle mantıksal düşünme becerilerinizi test etmek için tasarlanmıştır. Bazı zeka oyunları yalnızca basit bir mantık gerektirirken diğerleri çok daha zordur.

Yüzlerce farklı türde beyin jimnastiği oyunu var. Kendinizi harekete geçirmek için bir zeka oyunu resimli bulmaca ile buradayız. Ampulünüzü açmaya hazır mısınız? Harika! O zaman başlayabiliriz.

1-003.jpg

ZEKA OYUNUNDA HANGİ DÜĞMENİN DOĞRU OLDUĞUNU BUL

Yaşadığınız şehirde bir elektrik kesintisi var. Eviniz karanlığa gömüldü, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Elektriklerin kesilmesi ihtimaline karşı yedek bir jeneratörünüz olduğunu hatırladığınızda karanlıkta volta atıyorsunuz. Jeneratörü açmak için jeneratöre bağlı ampule gidiyorsunuz ancak şaşırtıcı bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Aşağıdaki resme iyi bakın.

DOĞRU ANAHTAR DÜĞMESİ HANGİSİ?

Tüm teller birbirine dolanmış. Ampulü açmak için doğru anahtara bağlı olan doğru kabloyu izleyebilir misiniz? Zeka oyunu zor görünüyorsa, daha da zorlaştıracağız (üzgünüz).

Doğru anahtarı 6 saniyede bulmanız gerekiyor. İstersen büyüteç ve gözlüklerini kullanabilirsin. Zamanın şimdi başlıyor. Herşey gönlünce olsun!

Cevab için beyin fırtınası yaparken, işte size eğlenceli bir gerçek:

Düzenli olarak zeka oyunları çözmek sizi daha akıllı yapabilir. Nasıl mı? Zeka oyunlarının bilişsel işleyişi iyileştirdiği ve eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerinizi geliştirdiği bilinmektedir. Ayrıca, ek bir bonus olarak, zihninizi tazelemeye yardımcı olurlar ve monotonluğu kırarak size çok arzu ettiğiniz bir mola verirler.

Bu zorlu zeka oyununu henüz çözmedin mi? Süre doldu. Cevabı şimdi açıklayacağız.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Cevabınız olarak sarı, yeşil veya mavi anahtarlardan birine sahipseniz, ne yazık ki karanlıkta kalacaksınız. Doğru cevap kırmızı anahtardır. Ampule bağlı olan teli izleyerek başlayın ve oradan devam edin. Tüm döngüleri ve karışıklıkları gözden geçirin ve sonunda kırmızı anahtara ulaşacaksınız.

Doğru anahtarı bulabilenleri tebrik ediyoruz. Yapamayanlar için, bir dahaki sefere daha iyi şanslar. Umarız bu zeka oyununu çözerken eğlenmişsinizdir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN