Bilim insanları açıkladı: İlk yaşam Türkiye'de başlamış olabilir

Bilim insanları açıkladı: İlk yaşam Türkiye'de başlamış olabilir

Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nden araştırmacılar, Dünya'da yaşamın Türkiye, İtalya ve Peru'da gerçekleşen volkanik patlamalar sırasında yıldırımların çarpmasıyla oluşmuş olabileceğini öne sürdü. Bu teoriye göre, volkanik patlamalar ve yıldırımların birleşimi, ilk yaşam formalarının ihtiyaç duyduğu nitrojeni üreterek Dünya'nın yaşamın gelişmesi için gerekli olan koşullarını oluşturmuş olabilir.

Araştırmacılar, volkanik patlamalar ile yıldırımların bileşmesi sonucunda nitrojen ve oksijen tepkimeye girerek nitrojen oksit oluşturduğunu ve bu nitrjen oksitin daha sonra yaşamı yaratıp sürdürebileceği toprağa karıştığını keşfetti.

TÜRKİYE, İTALYA VE PERU'DA BULUNDU

Sorbonne araştırmacıları, Türkiye, İtalya ve Peru'daki üç antik volkanik bölgeden alınan örneklerde büyük miktarlarda "atmosferik nitrat" buldu. Bu da nitrojenin kaynağının yanardağ olmadığını, elementin yeryüzüne yıldırım çarpması sonucunda geldiği anlamına geliyor.

Araştırmacılar toprakta büyük miktarda nitrat buldu ve bunların yanardağdan ziyade yıldırım sayesinde atmosferden geldiğini belirtti.

İLK YAŞAM FORMLARININ TEMELİ

John Hopkins ve Charles Üniversite'nden araştırmacılar tarafından yapılan ayrı bir araştırmaya göre, volkanik yıldırım nitrojen oksidin oluşmasına neden olarak toprağa amino asit salınımı gerçekleştirdi. Bu da tarihi mikroorganizmaların yani "ilk yaşam formlarının" oluşumunun temelini attı.

Sorbonne Üniversitesi'nin araştırması, Dünya'da yaşamın nasıl oluştuğuna dair yeni bir bakış açısı sunuyor. Türkiye'de yapılan çalışmalar, volkanik yıldırımların yaşamın oluşmasında önemli bir rol oynayış olabileceğini gösteriyor. Bu araştırma, Dünya'da yaşamın kökenini önemli bir adım olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN