Bitcoin almanın doğru zamanı nasıl belirlenir?

Bitcoin almanın doğru zamanı nasıl belirlenir?

Bitcoin gibi kripto para birimleri, günlük bazda oynaklık yaşar. Her tür yatırımda olduğu gibi, oynaklık belirsizliğe, kaçırılan fırsatlardan korkmaya veya katılma korkusuna neden olabilir.

Fiyatlar dalgalandığında, ne zaman satın alacağınız çok büyük bir öneme sahip olmaktadır. Günümüzde pek çok ekonomik analizcilere göre bitcoin almanın en uygun günü pazar günleri olarak tahmin ediliyor. Bu kapsamda da pazar akşamı ile pazartesi sabahı arasında çok daha yüksek getiriler görünüyor.

BİTCOİN SATIN ALMA ZAMANLAMASI

Çoğu yatırımcı, en uygun anı yakalamaya çalışmak yerine, aynı tutarı kripto para birimleri, hisse senetleri veya altın gibi bir varlığa yatırarak piyasa oynaklığının etkisini azaltmak için dolar maliyeti ortalaması adı verilen bir strateji kullanıyor.

Yatırımcılar düzenli bir şekilde bitcoin paranın uzun vadede değer kazanacağını ve oynaklığın etkilerini azaltacağını düşünüyor. Bu konuda her yıl binlerce yatırım danışmanı, alım satım için doğru zamanı belirleme stratejileri üzerine yazılar yazıyor. Bu ipuçlarından bazıları size zamanlama olarak yardımcı olabilir.

BİTCOİN PİYASASINDA SATIN ALMA ZAMANI

Kripto para piyasasının genel eğilimi tarihsel olarak yukarı yönlü olmuştur. Bireysel para birimleri ve jetonlar periyodik olarak değer kaybederken ve fiyatların satın aldığınız fiyattan daha düşük olduğu haftalar ve aylar süren dönemlerden geçerken, uzun vadede kripto para birimi yatırımlarını elinde tutan çoğu kişi karları büyük oranda topluyor.

BİTCOİN'E YATIRIM YAPMANIN EN İYİ ZAMANI

Ekonomik araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bir rapora göre, Kuzey Amerika'da akşamın erken saatlerine ve Asya'da 8 saatlik iş gününün başlangıcına karşılık geldiğinden, bitcoin en çok sabah 1 (UTC) civarında dalgalanmalar yaşıyor.
Aynı zamanda haftalık olarak bakıldığı zaman, oynaklık Pazartesi'den itibaren artıyor ve hafta ortasında zirveye ulaşıyor, ardından hafta sonu hafifliyor ve Pazartesi'den itibaren tekrar yükseliyor. Bu nedenle, gün içinde yatırımcılar için en uygun zaman salı-perşembe ve cuma günleri arasıdır.

BİTCOİN PİYASASINDA ZAMANLAMA STRATEJİLERİ

Swing yatırımcıları için temel ticaret, kripto para birimi fiyatlarının nasıl hareket edeceğini belirlemek için güncel olaylara tepki vermeye dayanan bir stratejidir. Bu durumda, planlanmış 3 aylık duyuruları olan borsaların aksine, kripto para birimlerinde bekleyebileceğiniz düzenli olaylar yoktur.
Bu doğrultuda en önemli olayları tahmin etmek için, en son gelişmeleri almak üzere Twitter ve Reddit gibi sosyal ağlara güvenmeniz yeterlidir. Ancak, bu konuda zamanlama açısından hızlı hareket etmeniz gerekecek.

BİTCOİN PARA SATIN ALMA STRATEJİSİ

Bazı yatırımcılar genellikle haftalar, aylar veya yıllar olmak üzere uzun bir süre bitcoin pozisyonu tutmaktadır. Bu şekilde olan yatırımcılar, piyasa düşerken ve herkes endişeliyken alım yapmak için en iyi zamanı çok kolay bir şekilde tahmin etmektedir.

Örneğin Bitcoin, 20.000 $ veya 15.000 $ gibi psikolojik desteği kırdığında harekete geçiyor. Bu durumda uzun vadede karlı oluyor çünkü piyasa her zaman toparlanma süreci yaşıyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN