Biten diş macunu paketini sakın çöpe atmayın! Öyle bir işe yarıyor ki bir daha asla çöpe atmayacaksınız

Biten diş macunu paketini sakın çöpe atmayın! Öyle bir işe yarıyor ki bir daha asla çöpe atmayacaksınız

Dişlerimiz ve ağız bakımımız için gerekli olan diş macunu her an yanımızda. Diş macununun sadece dişleri temizleme amaçlı kullanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte diş macununun kullanım alanları....

Diş macunu sadece dişlerinizi beyazlatmak ve diş sağlığını geliştirmek için değildir. Bir dizi ev kullanımına sahiptir. Dişlerinizle hiçbir ilgisi olmayan çok görevli diş macunlarından yararlanmanın bazı kullanışlı yollarını bu haberimizde bulabilirsiniz.

Biten veya az kalan diş macunu tüplerinin kenarlarından delikler açıp klozetinizin su haznesine atarsanız sifonu her çektiğinizde etrafa ferah bir koku verecektir. Ayrıca su haznesinde zararlı bakterilerin birikmesini önleyecektir.

1051176-1920x1080.jpg

DİŞ MACUNUNUN DİĞER KULLANIM ALANLARI

  1. Ayakkabı sürtünmesini ortadan kaldırın
    Deri ayakkabıların aşınmış bölgesine bir miktar diş macunu sıkın. Yumuşak bir bezle ovun. Nemli bir bezle silerek temizleyin. Yeni gibi görünen deriyle karşılaşacaksınız.
  2. Biberonları tazeleyin
    Biberonlarınızda ekşi süt kokusu mu var? Şişe fırçanıza bulaşık deterjanı yerine biraz diş macunu koyun. İyice fırçalayın ve durulayın. Bu temizleme taktiğini termos gibi diğer kaplara da uygulayabilirsiniz.
  3. Sivilceleri temizle
    Sivilcenize jel olmayan, beyazlatmayan diş macunu sürün. Diş macunu sivilceyi kurutur ve yağını emer. Bu nedenle sabaha kadar kurutulmalıdır. Bu yöntemin en çok başa çıkmış ve hassas cildi tahriş edebilecek sivilcelerde işe yaradığını unutmayın.
  4. Sisli farları temizleyin
    Bir süngerin üzerine biraz diş macunu sürün. Farı dairesel hareketlerle fırçalayın. Diş macununu nemli bir bezle çıkarın.
  5. Piyano tuşlarını canlandırma
    Diş macununu bir diş fırçasına uygulayın ve kirli tuşlara sürün. Ardından nemli bir bezle silin.
  6. Duvarlardan mum boyayı çıkarın
    Yürümeye başlayan çocuğunuz duvarın boyamak için kabul edilebilir bir yer olduğunu düşündü mü? Bir tüp jel olmayan diş macunu ve bir bez veya sert fırça alın. Diş macununu "resim" üzerine püskürtün ve fırçalayın. Temiz nemli bir bezle durulayın. Duvarınız kısa sürede normal haline dönecektir.
  7. Spor ayakkabılarını beyazlatın
    Jel olmayan diş macunu ve diş fırçası alın. Spor ayakkabınızın lastik kısmını beyaz olana kadar ovalayın. Bittiğinde, kalıntıyı nemli bir bezle çıkarın.
  8. Kupalardaki çay ve kahve lekelerine veda edin
    En sevdiğiniz kupada inatçı bir leke mi var? Çıkarmaya yardımcı olması için biraz diş macunu sürün. Sonra her zamanki gibi yıkayın.
  9. Elmasları parlatın
    Yumuşak bir diş fırçasına biraz diş macunu sürün. Elması ovun, kalıntıları nemli bir bezle temizleyin. Mücevherleriniz sadece birkaç dakika sonra parlayacak ve parlayacak.
  10. Ütünüzü temizleyin
    Soğuk giysi ütünüze jel olmayan diş macunu sürün. Bir bezle ovalayın. Durulayın ve ütünüzün alt plakasındaki yapışkan madde gitmiş olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN